Pompierii militari din cadrul ISU “Drobeta”, în perioada 13-16 ianuarie 2017, au acționat la 29 de intervenţii

0

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în perioada 13-16 ianuarie 2017, la 29 de intervenţii, dintre care 24 de urgenţe medicale, patru situaţii de urgenţă şi o altă situaţie

Vineri, 13 ianuarie 2017, la ora 14.48, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu 7 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Valea Bună, comuna Voloiac, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Pompierii au limitat şi lichidat incendiul, care a cuprins: mobilier și bunuri din dormitor și hol, cât şi tâmplăria din lemn și termopan, fiind degradați pereții construiți din cărămidă, planșeul și șarpanta din lemn cu învelitoare din țiglă. La intervenție a participat și S.V.S.U. Voloiac, cu doi voluntari coordonați de primarul comunei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire.

În aceeași zi, la ora 18.23, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu 7 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Lac, comuna Voloiac, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Timp de aproape două ore, pompierii s-au luptat cu flăcările, care au cuprins peretele din lemn al casei, pe o suprafaţă de circa 10 mp. și planșeul din lemn pe circa 4 mp. Au fost degradați pereții, planșeul și șarpanta din lemn cu învelitoare din tablă. La intervenție a participat și S.V.S.U. Voloiac cu un voluntar, precum şi viceprimarul și primarul comunei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un sistem de încălzire amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Duminică, 15 ianuarie 2017, la ora 03.03, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu 6 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, pe DN6 – pe raza localității Butoiești, la un accident rutier – în care un autoturism s-a răsturnat, o persoană rămânând încarcerată, în interior. Pompierii au intervenit pentru descarcerarea victimei, un bărbat în vârstă de 33 ani, care a fost predată în stare de conștiență echipajului S.A.J., ulterior aceasta fiind transportată la U.P.U. Drobeta Turnu Severin.

Trei ore mai târziu, la ora 06.15, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin a intervenit cu 6 pompieri militari și o autospecială de intervenție, în municipiul Drobeta Turnu Severin, str. Veterani, pentru transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, de la domiciliul, situat la etajul IV al unui bloc de locuinţe, la ambulanța S.A.J.

În cursul serii, la ora 19.40, Garda de Intervenție nr. 2 Baia de Aramă din cadrul Detașamentului de Pompieri Orșova a intervenit cu 6 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Negoiești, orașul Baia de Aramă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Pompierii au intervenit prompt, lichidând incendiul, care a cuprins peretele casei, construit din lemn, pe circa 1 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele

Luni, 16 ianuarie 2017, la ora 08.00, în adăpostul amenajat în localitatea Halânga, se aflau cazate 12 persoane (11 bărbați și o femeie).

“Serviciul SMURD din cadrul ISU „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 24 urgenţe medicale”, Plt. Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt – ISU “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here