Ministrul Daniel Suciu a semnat împreună cu președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, două contracte de finanţare cu fonduri europene

0

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu, împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, au semnat contracte de finanțare cu fonduri europene pentru două drumuri județene

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, a semnat, joi, 21 martie 2019, împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, proiecte cu o valoare totală de 113,3 milioane de lei şi vizează reabilitarea şi modernizarea a 58 km din DJ607C, DN6-Podeni-Malarisca-Balta (DJ670) şi DJ 670 Malovat (DN 67) – Marga.

Vizita domnului vicepremier Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost prilejuită de semnarea celor două contracte foarte importante pentru județul Mehedinți, motiv pentru care îi mulțumesc, la fel cum le mulțumesc membrilor Guvernului PSD-ALDE și președintelui PSD Liviu Dragnea pentru susținerea proiectelor de infrastructură ale județului Mehedinți!

Pe de altă parte, sprijinul pe care județul Mehedinți l-a primit de la Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea obiectivelor finanțate prin PNDL este la fel de important, astfel încât la finalul implementării lor, am încredere că toți locuitorii județului vor beneficia de utilități precum sisteme de alimentare cu apă și canalizare, drumuri asfaltate și sisteme moderne de iluminat public”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Am avut și o întâlnire tehnică cu primarii din județul Mehedinți, indiferent de culoarea politică. Am discutat absolut toate problemele pe care le întâmpină și le-am dat și soluții. Le-am confirmat că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost, este și rămâne partenerul lor, indiferent de culoarea politică.

Vreau să-i felicit din tot sufletul pe toți primarii din acest județ, pe domnul președinte Aladin Georgescu și toată echipa administrativă pentru că s-au clasat pe locul al V-lea în ceea ce privește proiectele și fondurile atrase prin PNDL. Indiferent ce spun partidele de opoziție, acest program revoluționar (n.r. Programul Național de Dezvoltare Locală) dezvoltă România  și o dezvoltă împreună cu autoritățile locale.

Discutăm de peste zece miliarde euro investiți începând din 2013 până în 2020, care se transpun în 12 681 proiecte de investiții care nu sunt neapărat ale noastre, ci sunt ale comunităților, iar beneficiarii sunt românii”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu.

Județul Mehedinți are 297 proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală I și II, în valoare de 1,3 miliarde lei, acestea vizând reabilitarea și modernizarea drumurilor de interes local sau comunal, sisteme de alimentare cu apă, canalizare și sisteme de iluminat public, reabilitarea de unități de învățământ, construirea de cabinete medicale.

În județul Mehedinți, vicepremierul Daniel Suciu a fost însoțit de secretarul general adjunct al MDRAP, Camelia Coporan și secretarii de stat Adrian Gîdea și Alin Chirilă.

Pe lângă semnarea celor două contracte, vicepremierul Daniel Suciu a mers pe șantierul de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu din Drobeta Turnu Severin, aflat în reabilitare cu fonduri guvernamentale asigurate de Ministerul Dezvoltării PRIN Programul Național De Dezvoltare Locală.

La finalul vizitei în județul Mehedinți, vicepremierul Daniel Suciu s-a oprit să viziteze Spitalul Orășenesc Strehaia, obiectiv ce urmează de asemenea, să fie reabilitat și modernizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here