Polițiștii vâlceni la datorie, pentru siguranța dumneavoastră de Sfintele Sărbători de Paști!

0

Polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox.

Peste 200 de poliţişti vor fi în stradă zilnic și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și prevenirea evenimentelor rutiere.

În perioada 26 aprilie – 02 mai 2019, polițiștii vor intervenii pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști, Ziua Internațională a Muncii și Ziua Națională a Tineretului.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier, înainte, pe timpul slujbelor şi după terminarea  acestora, poliţiştii rutieri vor supraveghea şi dirija circulaţia pe principalele artere din localităţi.

Patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe toată durata sărbătorii de Paşti pe drumurile naţionale, judeţene şi pe principalele artere de pe raza judeţului Vâlcea, pentru siguranţa traficului rutier, respectarea normelor de circulaţie şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.

În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, peste 50 de poliţiştii rutieri vor acționa zilnic și vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele TruCam), pe următoarele sectoare de drum:

D.N.7 – MILCOIU – SEACA

D.N.7 – CĂLIMĂNEȘTI – CÎINENI

D.N.7 – BREZOI

D.N. 7A- VOINEASA – MALAIA

D.N. 64 – STOLNICENI – BĂBENI

D.N. 64 – BĂBENI – ȘIRINEASA – FRÎNCEȘTI

D.N. 64 – DRĂGĂȘANI – IONEȘTI

D.N. 64 B – OLĂNEȘTI – PĂUȘEȘTI MĂGLAȘI – VLĂDEȘTI

D.N. 67  – MILOSTEA – HOREZU – STOENEȘTI

D.N. 67 – CĂZĂNEȘTI – MIHĂEȘTI

D.N.67 B – BĂLCEȘTI – ZĂTRENI

D.N.67 B – DRĂGĂȘANI – MĂDULARI

D.N.65 C – BĂLCEȘTI – FÎRTĂȚEȘTI 

RESTRICȚII DE TRAFIC

Conform prevederilor legale în perioada 25 aprilie – 1 mai a.c., este interzisă circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone altele decât cele destinate exclusive transportului de personae. 

Pe traseul Pitești intersecția D.N.7 cu D.N.7 C – Râmnicu Vâlcea – Veștem este interzisă circulația vehiculelor menționate anterior, iar restricțiile se vor aplica astfel: 

25 APRILIE 1600-2200; 26 APRILIE 0600 – 2200; 27 APRILIE 1600-2200; 28 ARPILIE 0600-2200; 29/30 APRILIE, 01 MAI 0600-2200;

Pentru o vacanță liniștită, polițiștii vâlceni vă recomandă:

  • Asigurați căile de acces în locuință, indiferent de perioada pentru care urmează să lipsiți. Totodată, nu faceți cunoscut și nu postați informații despre faptul că veți pleca în vacanță sau perioada cât veți lipsi, și stabiliți cu persoane de încredere să viziteze periodic locuința. Nu păstrați bunuri sau obiecte cu valoare materială însemnată în locuințe și contactați firme specializate pentru montarea de sisteme antiefracție.
  • Conduceți cu viteză redusă, permanent adaptată contițiilor meteo și de trafic, nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante, respectați regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri.
  • La deplasarea cu mijloace de transport în comun, în centre comerciale sau în alte spații aglomerate, păstrați bagajele permanent în raza vizuală, nu purtați protofelul în buzunare exterioare, la spate, ori în bagaje purtate la spate, și evitați să fiți înghesuiți.
  • Când efectuați plăți, nu scoateți toată suma de bani pe care o aveți asupra dumneavoastră, ci doar suma necesară pentru plată, iar în cazul plăților cu carduri bancare, utilizați-l cu grijă. Bunurile oferite de persoane fizice, în condiții dubioase, la prețuri derizorii, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă descrierii, fapt pentru care vă sfătuim să declinați asemenea oferte.
  • Perioada sărbătorilor este un prilej pentru a vă reuni cu familia. Profitați de această împrejurare și pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, ghicit, Instalatorul, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vă urează Sărbători Pascale liniștite alături de cei dragi.

 

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here