Ce NU trebuie să îți lipsească din rutina zilnică pentru o viață sănătoasă?

0

Trăim într-o lume dominată de stres, oboseală și muncă la intensitate maximă. Pentru majoritatea dintre noi, o zi normală arată astfel: casă, serviciu, casă. Uităm să ne mai bucurăm și de noi, iar timpul liber pe care îl avem îl fructificăm stând acasă, urmărind filmul sau serialul preferat. Uităm, astfel, să mai avem o viață activă și sănătoasă, care să ne ofere o relaxare mentală și să ne mențină un organism sănătos.

Ar trebui să știi că sunt anumite lucruri care nu ar trebui să îți lipsească în viața de zi cu zi, pentru a te putea bucura din plin de ea. Care sunt acestea?

1) Sportul

Sportul este reprezintă sănătate atât pentru corp, cât și pentru minte. O zi în care nu ai făcut măcar o oră de mișcare este o zi pierdută, în care creierul tău nu se va oxigena cum trebuie iar mușchii și oasele vor suferi și ele. Încearcă să găsești un sport preferat pe care să îl practici măcar de 2 ori pe săptămână. Chiar dacă vremea nu ține cu tine întotdeauna, poți practica sporturile preferate și pe terenuri sintetice, astfel încât confortul tău să fie maxim. Tot ce trebuie să faci este să îți găsești cheful și motivația de a face și altceva în afara programului obișnuit. Încearcă, vei vedea cât de bine te vei simți!

2) Yoga

Stresul poate fi combătut printr-o multitudine de metode. Una dintre ele este și yoga, preferată din ce în ce mai mult, mai ales de către doamne. De ce? Pentru că yoga te introduce într-o lume a relaxării totale, exact ceea ce ai nevoie după o zi stresantă. Este o metoda de a te cunoaște mai bine pe tine, de a te determina să fii stăpân pe tine, pe mintea ta, pe reacțiile și emoțiile tale. Într-adevăr, este nevoie de o perioadă mai lungă de practică pentru a vedea cu adevărat rezultatele, însă odată ce ai prins ideea, vei sesiza rezultate remarcabile.

3) Masajul

Fie că este masaj terapeutic sau masaj de relaxare, acesta este recomandat tuturor persoanelor la un anumit interval de timp. Masajul este o excelentă formă de relaxare atât pentru corp, cât și pentru minte. De asemenea, masajul ajută la eliminarea surplusului de kilograme sau celulitei. Poți alege dintre o mulțime de tipuri de masaj, iar cele mai populare sunt cele thailandeze. Se recomanda minim 3-4 ședințe de masaj pe lună sau dacă este vorba de masaj terapeutic ședințele se realizează în funcție de recomandările medicului specialist.

În concluzie, este foarte important să ne preocupăm și de modul în care ne putem îmbunătăți sănătatea și starea psihică, dincolo de o alimentație echilibrată. Cum problema majorității este lipsa mișcării și a activităților relaxante, de aceea și incidența persoanelor cu nivel crescut de stres sau boli asociate stresului este într-o permanentă creștere, iar statisticile ar trebui să ne îngrijoreze pe toți. De aceea, ar trebui să luăm în calcul faptul că trebuie ca singuri și prin motivația personală să ieșim din zona de confort și să avem o viață activă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here