Olt: Polițiștii Serviciului de Ordine Publică continuă să acționeze în baza planului Scutul Pădurii

0

Polițiștii de ordine publică au sancționat contravențional o societate comercială cu amendă în valoare de 5.000 de lei și au confiscat valoric 6,44 metri cubi de cherestea rășinoase.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au continuat să acționeze în baza planului Scutul Pădurii, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic.

Astfel, joi, 23 mai 2019, polițiștii au efectuat un control la sediul unei societăți comerciale din orașul Balș.

În urma verificării registrului de intrări-ieșiri materiale lemnoase, a reieșit un stoc scriptic de 150 de metri cubi de cherestea rășinoase.

După inventarierea materialului lemnos existent efectiv în depozit, au rezultat 6,44 metri cubi cherestea în minus față de cantitatea existentă în registru.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. De asemenea, a fost confiscată valoric diferența de cherestea, respectiv suma de 4.115 de lei.

Polițiștii din cadrul IPJ Olt au acționat cu sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea.

Reamintim faptul că deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here