Covid-19 în județul Olt – 27 aprilie: 205 de persoane în carantină și 600 în izolare la domiciliu

0

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 27 aprilie 2020, în județul Olt, au fost confirmate 36 cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești. Totodată, până acum, 26 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 se află internate în spital.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Olt, astăzi, 27 aprilie 2020, au fost înregistrate alte 3 noi cazuri de îmbolnăvire, contacți de familie ai persoanelor anterior declarate infectate cu virusul Covid-19. În carantină instituționalizată sunt 205 de persoane. Alte 600 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, pentru județul Olt, au fost prelucrate 1002 de teste.

În ceea ce privește cazul fabricii de textile din Muncipiul Caracal, ancheta epidemiologică a DSP Olt a fost extinsă, astfel că, au fost identificați un număr de 261, contacți de familie ai celor 88 de anagajați, pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu. În continuarea anchetei epidemiologice sunt în curs de identificare alți contacți direcți ai angajaților.

Cu privire la apariția în mass-media locală a unor informații referitoare la posibila sursă de infectare cu virusul Covid-19, în cazul fabricii de confecții textile din Municipiul Caracal, precizăm că Direcția de Sănătate Publică Olt continuă ancheta epidemiologică. Din datele preliminare ale acesteia, reiese că, la sediul firmei de confecții textile, s-a deplasat, în delegație, o angajată de la o firmă dintr-un alt județ, firmă a cărei activitate a fost suspendată pentru apariția unor cazuri pozitive. Menționăm că ancheta epidemiologică deschisă în acest caz de Direcția de Sănătate Publică Olt este în curs de desfășurare“, a precizat prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean.

În sensul identificării sursei de infectare în acest caz, prefectul Florin Constantin Homorean, a dispus, în data de 25 aprilie 2020, Inspectoratului de Poliție Județean Olt, declanșarea unei anchete. Toate informațiile și măsurile dispuse cu privire la acest aspect vor fi comunicate în timp util, la finalizarea anchetei.

În ceea ce privește numărul de cazuri (22 de cazuri) transmise prin buletinul de presă din data de 25 aprilie 2020, de către Grupul de Comunicare Strategică, pentru care am menționat în comunicările anterioare că pentru 2 dintre acestea pot exista confuzii legate de domiciliul sau spitalul în care se găsesc internate, precizăm că, pe de o parte este vorba despre cel de-al 12-lea caz aflat în evidențele DSP Dolj, iar pe de altă parte, este vorba despre o persoană care, la data recoltării testului și confirmării pozitive, nu se afla în județul Olt, însă, a fost atribuită județului nostru, conform domiciliului din actul de identitate“, a menționat prefectul Florin Constantin Homorean.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here