Alegeri europarlamentare 2019 – patru zile în 28 de țări

0

Este cel mai mare exercițiu democratic transnațional din lume. Sute de milioane de oameni din cele 28 de state ale UE au votat membrii Parlamentului European pentru următorii cinci ani. Iată o retrospectivă a celor patru zile de votare din cadrul alegerilor europene din 2019.

4 zile. 28 de țări. Milioane de votanți înregistrați. În întreaga Uniune Europeană, alegătorii au ieșit să-și spună cuvântul la alegerile europene din 2019.

De la o telecabină din Munții Tatra la o saună din această grădină a alegătorilor din Estonia. Rezidenții din capitalele UE s-au dus la vot, la fel ca aici, în Praga, Londra, Helsinki și Dublin.

În Letonia, secțiile de votare mobile au ajuns la alegătorii din zonele rurale. Oamenii din generații diferite au mers la vot – chiar și în cadrul aceleiași familii, ca această familie din Italia sau ca aici, în Finlanda.

În Berlin, un cămin de bătrâni a fost transformat în secție de votare, în timp ce tinerii europeni din Irlanda până în Malta au ieșit în forță pentru a-și exprima voturile pentru prima dată.

Este cel mai mare vot transnațional din lume. Europenii din întreaga Uniune au votat și și-au ales viitorul.

sursa: Multimedia Centre - Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here