Daniel Olteanu: Ameninţările Opoziţiei nu sunt o noutate, după ce USR şi PNL au votat împotriva dublării alocaţiilor pentru copii

0

Comunicat de presă – Deputatul Daniel Olteanu (ALDE)꞉ “Ameninţările Opoziţiei nu sunt o noutate, după ce USR şi PNL au votat împotriva dublării alocaţiilor pentru copii şi împotriva Autostrăzii Tişiţa – Albiţa”

Tăieri de venituri, anulări ale unor facilităţi şi disponibilizări. Este ceea ce îi aşteaptă pe romȃni din partea actualei Opoziţii, avertizează Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE din Camera Deputaţilor.

Olteanu susţine că modul în care câştigătorii alegerilor europarlamentare îşi gestionează rezultatul este dovada lipsei de responsabilitate şi a unui “program de guvernare bazat pe ambiţii personale, nu pe analize, studii de impact şi realităţi”. Un astfel de program de guvernare, afirmă deputatul ALDE, este total opus celui care se implementează în prezent şi care duce la creştere economică şi creşterea nivelului de trai pentru fiecare romȃn.

În contextul declaraţiilor recente ale unui lider al Opoziţiei, cu privire la eliminarea scutirii de impozit pe venit în domeniul IT, Daniel Olteanu subliniază că măsuri de acest fel trebuie să vină doar în urma unor analize complexe, care să arate dacă facilităţile şi-au atins scopul, în ce măsură mai sunt necesare şi care ar fi impactul eliminării lor. În caz contrar, există riscul ca practicile din anii 2008 – 2012, care au generat drame familiale şi sociale, să fie reînviate.
În cadrul unei declaraţii în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul Daniel Olteanu a propus o analiză la nivelul coaliţiei de guvernare, care să indice sectoarele de activitate unde e necesară susţinerea statului şi acordarea de facilităţi pentru o anumită perioadă, cum s-a întȃmplat în domeniul construcţiilor.

Olteanu atrage atenţia că măsurile sunt obligatorii mai ales în acele sectoare în care discriminarea pozitivă duce la venituri „neimpozitate” sau „speciale”, care destabilizează bugetul de stat.

«Modul în care câştigătorii alegerilor europarlamentare îşi gestionează rezultatul arată ce ne aşteaptă în cazul în care ar ajunge la guvernare. „Să tăiem de aici, să tăiem de dincolo, să anulăm facilităţi, să dăm afară” – acesta este programul de guvernare care ne aşteaptă din partea actualei Opoziţii – cel puţin a acelei jumătăţi de Opoziţie care vrea să vină acum la putere – un program bazat pe ambiţii personale, nu pe analize, pe studii de impact, pe realităţi.

A fi responsabil nu înseamnă a-ţi propune să elimini, de exemplu, facilităţile pentru sectorul IT, ci înseamnă a face o analiză care să ne spună dacă aceste facilităţi şi-au atins scopul, dacă mai sunt necesare şi în ce măsură, înseamnă a evalua impactul eliminării lor şi abia apoi a lua o decizie.

Da, cred că e necesară o astfel de analiză în cadrul coaliţiei de guvernare, prin care să vedem ce sectoare au nevoie de un impuls din partea statului sau de susţinere pentru o perioadă, aşa cum au fost evaluările în sectorul construcţiilor, iar până la o decizie finală să subliniem că punctele de vedere reprezintă opinii personale şi atȃt», a declarat Daniel Olteanu.

Deputatul ALDE a menţionat că reprezentanţii USR şi PNL şi-au arătat adevăratele intenţii de guvernare atunci cȃnd au votat împotriva dublării alocaţiilor pentru copii şi împotriva tuturor proiectelor de infrastructură ale judeţului Vaslui, incluzȃnd aici şi Autostrada Tişiţa – Albiţa.

Creştere economică, nu măsuri de austeritate

«Ca parlamentar, punctul meu de vedere este că nu trebuie să reînviem practicile din perioada 2008-2012, în care unele măsuri au generat drame familiale şi sociale, ajungȃndu-se până la sinucideri. Această majoritate de acum implementează un program care duce la creştere economică şi creştere a nivelului de trai, şi aşa trebuie să rămână pentru fiecare român.

În ce mă priveşte, sunt pentru reducerea graduală a aparatului bugetar, dar fără disponibilizări, prin blocarea parţială a angajărilor şi prin redistribuirea personalului între şi în cadrul instituţiilor unde există această necesitate.

Vreau să se ştie faptul că numărul vasluienilor beneficiari ai ajutorului social a coborât până la 8000 de persoane şi scade lunar cu aproximativ 100, ceea ce arată că discuţia despre risipa din această zonă a asistenţei sociale trebuie să înceteze. Nu acest număr redus de oameni sărmani destabilizează bugetul de stat, ci acele sectoare în care discriminarea pozitivă duce la venituri „neimpozitate” sau „speciale”, spuneţi-le cum vreţi, de mii de euro pe lună, iar aici da, sunt de acord că e nevoie de analize şi de măsuri. Întotdeauna am cerut, în primul rând, investiţii pentru zonele sărace, nu ajutoare sociale şi îmi menţin punctul de vedere.

Reprezentanţii USR şi PNL şi-au arătat intenţiile nu prin ameninţările de acum, ci prin fapte concrete. Mă refer aici la votul dat Legii bugetului, unde au votat nu doar împotriva dublării alocaţiilor pentru copii, ci şi împotriva proiectului Autostrăzii Tişiţa – Albiţa şi împotriva tuturor proiectelor de infrastructură ale judeţului Vaslui», a spus Daniel Olteanu în plenul Camerei Deputaţilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here