Full Moon Picnic pe Valea Cheii – Argeș

0

Muntenia găzduiește um nou tip de eveniment, Full Moon Picnic care îmbină natura cu mâncarea, muzica și campingul, în satul Podu Dâmboviței, comuna Dâmbovicioara, din județul Argeș, pe data de 9 august 2019. Proiectul “Gust și gustări – elemente de cultură gastronomică din Oltenia și Muntenia” continuă astfel să exploreze bucătăria locală și regională din România, una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria și cultura unei regiuni.

Gazda noastră este Casa Petruța, iar parteneri ne sunt cei de la Fundația Conservation Carpathia, Primăria Dâmbovicioara, Centrul de Informare Turistică Dâmbovicioara.  De această dată, vom începe cu o drumeție prin Valea Cheii, pentru a ne face poftă de mâncare, pentru ca apoi să fim răsfățați cu specialități locale, iar după ora 22:00 dăm drumul la petrecere.

Aproximativ 100 de persoane sunt așteptate să se înscrie, accesând pagina www.eat-local.ro sau pe aplicația cu același nume. Oaspeții vor porni în drumeție la ora 17:00, cina va începe la ora 19:00, iar la 22:00 dăm drumul și la muzică (DJ MEET MTD, DJ DEX, Hoinarii). Cina este tip bufet cu preparate și produse reci, un fel principal cald și băuturile nealcoolice din timpul cinei, iar la petrecere vom avea și un bar cu băuturi alcoolice, contra cost.

Despre  „Gusturi și meșteșuguri – peisajul cultural din Oltenia și Muntenia”

Full Moon Picnic face parte din Proiectul “Gust și gustări” co-finanțat de AFCN prin care ne propunem organizarea de evenimente de cultură gastronomică în Oltenia și Muntenia ” pentru a promova turismul alternativ, zonele rurale, poveștile și bucătăria locală. “În perioada dintre 1 iulie – 10 noiembrie vom organiza 9 evenimente în 7 județe din Sudul țării, implicând actorii locali pentru a identifica și promova cultura, tradițiile, obiceiurile și atracțiile turistice din zonă”, a declarat Gabriela Solomon, reprezentanta My Secret România.

La fiecare eveniment urmărim crearea unui context senzorial și stabilirea unui cadru de cunoaștere culturală pentru produsele culinare. Pentru aceasta, contează foarte mult alegerea locului (imagini, mirosuri, sunete), precum și activitățile culturale de tipul concertelor, dansurilor, tururilor ghidate, drumeții, plimbări.

Proiectul își propune să promoveze micii producători și, odată cu ei, să sprijine păstrarea peisajului cultural al zonelor incluse. Peisajul cultural (ex: existența căpițelor de fân, a ghindarilor de stejar, a livezilor tradiționale, a pășunilor și fânețelor cu iarbă bogată, etc.) este îngrijit de micii producători prin agricultura la scară redusă.

Proiectul “Gust și gustări” este derulat de Asociația My Transylvania, inițiatoarea brunch-urilor gastronomice și culturale din Transilvania  în parteneriat cu My Secret Romania şi gazdele din fiecare localitate.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Asociația My Transylvania

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here