Vâlcea: Arestați pentru loviri cauzatoare de moarte

0
Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Iorga Daniel Frederico și Panduru Mihail  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi faţă de Pîslariu Gheorghe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Luni, 9 septembrie 2019, Iorga Daniel Frederico şi Panduru Mihail, aflaţi în stare de reţinere, au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea, care a admis cererea şi a dispus emiterea  mandatelor de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, faţă de Pîslariu Gheorghe  a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, de către procurori.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 8 septembrie 2019 în jurul orei 0.30, Iorga Daniel Frederico şi Panduru Mihail, acţionând conjugat, au exercitat acte de agresiune asupra victimei M.P.L., împrejurare în care victima a fost proiectată la sol suferind leziuni traumatice la nivelul capului, în urma cărora a survenit decesul acesteia.

Totodată, din probele administrate a mai rezultat că Pîslariu Gheorghe în dimineaţa zilei de 8 septembrie 2019 în jurul orei 0.30, a exercitat acte de violenţă asupra unei persoane de sex masculin, a distrus mai multe obiecte de mobilier situate pe terasa exterioară a unui bar din Ocnele Mari, județul Vâlcea şi a tulburat ordinea şi liniştea publică din zonă împreună cu ceilalţi doi inculpaţi.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here