Filarmonica „Oltenia” Craiova vă invită la “Symphony For Life” 2 GENTS

0

Concert-spectacol pop-clasic cu DORU TODORUŢ (fost membru „DEEPCENTRAL”) şi CIPRIAN ROGOJAN (fondator trupa „SISTEM”), vineri, 20 septembrie 2019, ora 19.00, la Filarmonica „Oltenia” Craiova

ORCHESTRA SIMFONICĂ ŞI CORALA ACADEMICĂ ALE FILARMONICII „OLTENIA” CRAIOVA

Dirijor: EDUARD DABROWSKI

Repertoriu:

  • ***/Eduard Dabrowski: O, bella ciao
  • Safri Duo/Eduard Dabrowski: Colaj
  • Jolt Kerestely/Bogdan Vodă: Copacul
  • Balasz Havasi/Eduard Dabrowski: Preludiu (Age of Heroes)
  • Balasz Havasi/Eduard Dabrowski: Improvizație (Ad Martem)
  • James Hetfield/Lars Ulrich/Eduard Dabrowski: Nothing else matters
  • George Călin/Doru Todoruț/Eduard Dabrowski: O stea
  • Nicolae Brânduș/Eduard Dabrowski: Rhythmos
  • Josh Groban/John Walton: You raise me up

Proiectul „SYMPHONY FOR LIFE” își propune creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța educației muzicale în viața comunității prin organizarea de concerte-spectacol. Este un concept nou și atractiv ce combină elemente ale muzicii moderne (stilul pop) cu frumusețea muzicii clasice, creând o ambianță muzicală accesibilă, o alternativă la muzica de factură comercială. Prin atragerea unui public divers ca vârstă și categorii socio-profesionale, proiectul încurajează și atragerea de fonduri pentru instituțiile culturale principale din România. Proiectul (format din 4 concerte-spectacol) implică atât reprezentanți ai unor instituții culturale de renume din România, ca de exemplu: Filarmonica de Stat – Arad, Filarmonica „Oltenia” Craiova, Orchestra Simfonică Muntenia – Târgoviște, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, precum și artiști români cu experienţă în proiecte culturale de impact în domeniul educațional și cultural: Doru Todoruț, Ciprian Rogojan, Irina Baianț.

IRINA BAIANȚ – invitată specială

Cea mai prolifică tânără soprană a momentului în țară și peste hotare, deţine roluri principale în “My Fair Lady” şi “The Phantom of The Opera”. Soprana exclusivă a maestrului Vladimir Cosma (compozitorul coloanelor sonore ale lui Louis de Funes), Irina Baianţ a cântat în spectacole și concerte în toată Europa, în China şi Coreea de Sud.

DORU TODORUȚ este cântăreț, actor, compozitor și textier. A lăsat cariera de învățător pentru a se dedica scenei. A câștigat talent show-ul de “Popstars”, a jucat în primul soap opera românesc, “Numai iubirea” și în serialul “Om bogat, om sărac”. A dobândit succesul muzical cu trupa „Deepcentral”, care de peste 11 ani a avut mai multe single-uri number one în România și peste granițe. Melodiile compuse, scrise și cântate de Doru Todoruț au ajuns în topurile radiourilor internaționale, fapt ce a condus la apariții în concerte și festivaluri în Germania, India, Turcia, Rusia, Ucraina, Cehia, Belgia, UK, Grecia, etc.

CIPRIAN ROGOJAN este licențiat al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa de precuție. A fost fondator al proiectului „2 Vibes Symphony” și fondator al formației „Sistem”, ocupând locul 3 la concursul Eurovision în anul 2005, la Kiev (primul rezultat notabil obținut de artiștii români participanți la acest prestigios concurs internațional). Alături de formația Sistem are la activ 4 materiale discografice și peste 15 hit-uri care au fost în topurile românești. Împreună cu colegii de formație, Ciprian Rogojan s-a implicat în numeroase campanii educaționale pentru dezvoltarea, în rândul tinerilor din România, a spiritului ecologic și de protejare a naturii.

Proiect de conştientizare a educaţiei muzicale a tinerilor susţinut de Ministerul Culturii şi Identităţii naţionale.

Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)

Agentia de bilete, Calea Unirii Nr.16

Program: Luni – Vineri; orele 10:00 – 18:00

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here