FNGCIMM participă la Târgul – AGRO Oltenia

0

În perioada 11 – 13 octombrie 2019, FNGCIMM participă la cea de-a III-a ediţie a Târgului – AGRO Oltenia – târg de produse şi echipamente din domeniul agriculturii şi industriei alimentare. Vizitatorii sunt aşteptaţi la standul FNGCIMM unde vor beneficia de consiliere specializată în vederea identificării soluţiilor optime de garantare a creditelor, de informaţii complete privind facilitarea accesului la finanţări pentru achiziţii de teren agricol, investiţii sau linii de credit pentru susţinerea economiei rurale.

«Un obiectiv instituţional major pentru FNGCIMM, îl reprezintă susţinerea accesului la finanţare pentru fermieri, antreprenori, unităţi administrativ teritoriale, Grupuri de Acţiune Locală, organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii, prin produsele de garantare dedicate zonei rurale.

În acest sens contribuim alături de beneficiarii noştri publici/privaţi la crearea de noi locuri de muncă, la implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, socială, educaţionala, alimentare cu apă şi canalizare, la dezvoltarea capacităţilor de producţie şi extinderea fermelor, cu impact direct asupra creşterii calităţii vieţii, renovării şi dezvoltării satului românesc şi dinamizării atractivităţii spaţiului rural. Economia rurală este vitală pentru România şi de aceea ne-am propus să avem un rol important în creşterea competitivităţii şi sustenabilităţii zonei rurale» spune Gheorghe Lapădat – Director General FNGCIMM.

Evenimentul se desfăşoară la Centrul Multifuncţional Craiova şi, fiind cea mai importantă expoziţie agricolă din Oltenia, a devenit un important loc de întâlnire pentru reprezentanţii mediului de afaceri rural – fermieri, specialişti, manageri şi autorităţi din domeniul agriculturii şi industriei alimentare.

Orarul de acces este între orele 10:00-18:00 iar în data de 13 octombrie între orele 10:00-16:00. Detalii despre eveniment se pot găsi pe www.agrooltenia.ro.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. Din anul 2002 si pana in prezent, FNGCIMM a acordat IMM -urilor peste 80.000 de garantii la nivel national, in valoare de aproximativ 26 de miliarde de lei.

FNGCIMM instrumentează, se asemenea, programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 26 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMAM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA – IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 2 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Federația Rusă și Kosovo), FNGCIMM funcționează după reguli şi principii europene.

Pentru informații suplimentare: 021.310.18.74 int.193, info@fngcimm.ro

Dacă sunt incorenții în text aparțin de comunicarea transmisă de autor.
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here