Problema distrugerilor produse de urși și porci mistreți, pusă în discuție la Prefectura Vâlcea

0

O problemă cu care se confruntă, în mod deosebit în ultima perioadă, atât o parte a locuitorilor județului cât și instituțiile care gestionează această problemă, este cea a pagubelor create de urși și porci mistreți, pe terenurile și în incinta gospodăriilor aflate în proximitatea fondurilor de vânătoare.

Mai mult se manifestă și o formă de prindere a urșilor cu lațuri, care se înscrie în sfera răspunderii penale,din partea celor care recurg la acest gest, existând în ultima lună 3 cazuri în arealul vânătoresc Horezu – Vaideeni.

Din acest motiv, marți, 22 octombrie 2019, prefectul Florian Marin, alături de subprefectul Aurora Gherghina, a avut o întâlnire cu conducerile Gărzii Forestiere Vâlcea, IPJ Vâlcea, IJJ Vâlcea, Gărzii de Mediu Vâlcea, AJVPS Vâlcea dar și a fondurilor de vânătoare din zona Horezu – Vaideeni.

Cu toții au ridicat ca principală problemă înmulțirea efectivului de urși, ceea ce crează dificultăți în asigurarea hranei pentru această specie.

Până la rezolvarea juridică a problemei, respectiv o lege a vânătorii care să permită împușcarea urșilor, împreună cu cei prezenți am convenit la un set minim de măsuri în vederea preîntâmpinării unor posibile evenimente negative cauzate de animalele sălbatice“, a declarat prefectul județului Vâlcea, Florian Marin.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here