Sute de kg de articole pirotehnice confiscate de polițiștii mehedințeni

0
imagine - ARHIVĂ

270 kg articole pirotehnice în valoare de peste 8.000 de lei confiscate de polițiștii mehedințeni

Duminică 29 decembrie 2019, ora 00.40, polițiștii mehedințeni au idendificat în trafic un bărbat de 18 ani, din orașul Strehaia, judeţul Mehedinți, în timp ce transporta cu o autoutilitară 270 kg materiale pirotehnice, de diferite mărci, din categoria F2, în valoare de peste 8.000 lei.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată  în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

De la inceputul lunii decembrie și până în prezent polițiștii mehedințeni au întocmit peste 30 de dosare penale pentru nerespectarea regimului materialelor explozive.

Acțiunile în baza planului național FOC DE ARTIFICII, elaborat la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române vor continua pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice. 

Principalul scop al acestor activități este creșterea siguranței cetățenilor, prin activități care să prevină producerea evenimentelor nedorite, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice, în toată perioada sărbătorilor de iarnă. 

Poliția Română reamintește că este interzisă deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2,3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă T1 și T2 și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate pentru protecția mediului. 

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here