Încetarea violenței împotriva femeilor: aderarea UE la Convenția de la Istanbul

0

Astăzi, 25 noiembrie 2019, deputați europeani vor dezbate și vor vota joi o rezoluție asupra Convenției de la Istanbul și asupra altor măsuri necesare pentru a combate violența împotriva femeilor

Luni, 25 noiembrie, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, deputații organizează o dezbatere plenară privind aderarea UE la Convenția de la Istanbul. Este de așteptat ca aceștia să îndemne statele membre care încă nu au ratificat Convenția să o facă fără întârziere și să ia toate măsurile legislative și politice necesare pentru a stopa violența împotriva femeilor și fetelor. Dezbaterea va rezulta într-o rezoluție ce va fi supusă la vot joi.

Pentru a marca această zi internațională, clădirea PE de la Strasbourg va fi iluminată luni seara în portocaliu.

***

Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul, este primul instrument internațional obligatoriu din punct de vedere juridic pe această temă. Aceasta stabilește un cadru cuprinzător de măsuri pentru prevenirea violenței, sprijinirea victimelor și pedepsirea autorilor.

Deși UE a semnat Convenția la 13 iunie 2017, șapte state membre încă nu au ratificat-o: Bulgaria, Cehia, Ungaria, Lituania, Letonia, Slovacia și Regatul Unit.

sursa: Biroul Parlamentului European în România

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here