Incendiu la Drăgoteşti, în satul Buzduc – 26 proprietăţi afectate

0

Duminică, 24 iulie 2022, la ora 13.35, prin Sistemul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă 112, a fost anunțat un incendiu produs la Drăgoteşti, în satul Buzduc. La locul intervenţiei a fost trimis SVSU Drăgoteşti (care are în dotare o autospecială de lucru cu apă şi spumă) şi 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă de la ISU Dolj.

După ajungerea forţelor de intervenţie la locul evenimentului şi prezentarea situaţiei operative (ardeau 3-4 case şi anexe gospodăreşti) au fost trimise în sprijin încă 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă de la ISU Dolj, 2 ambulante de la ISU Dolj şi 1 ambulanță de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dolj. De asemenea au fost solicitate în sprijin autospeciale de lucru cu apă şi spumă de la judeţele limitrofe. Au fost solicitate efective suplimentare din turele libere de la ISU Dolj pentru înlocuirea efectivelor de la locul intervenţiei. Comanda intervenţiei a fost preluată de Locţiitorul comandantului Detaşamentului 2 de Pompieri Craiova.

La locul intervenţiei s-a deplasat şi Adjunctul Inspectorului Şef al ISU Dolj (care a preluat comanda intervenţiei în momentul ajungerii la locul intervenţiei) împreună cu Prefectul judeţului Dolj. În sprijinul pompierilor doljeni au mai sosit 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă de la ISU Olt, 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă de la ISU Gorj şi 1 autospecială de lucru cu apă şi spumă de la ISU Mehedinţi.

Consecinţele incendiului sunt următoarele: 26 proprietăţi afectate de incendiu (curţi, livezi, garduri, vegetaţie uscată), din care 7 case (3 au ars complet, 4 au ars parţial). Au fost şi 3 victime (2 intoxicate cu fum şi una cu o luxaţie de gleznă). Victima cu luxaţia de gleznă şi 1 persoana intoxicată cu fum au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Cea de-a treia victimă a refuzat transportul la spital.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here