PLUS Dolj a organizat o dezbatere publică cu tema “Reforme și provocări în Educație”

0

Miercuri, 27 noiembrie 2019, PLUS Dolj a organizat o dezbatere publică despre sistemul de învățământ românesc, cu tema “Reforme și provocări în Educație”, parte din seria de dezbateri PLUS ACUM

În cadrul evenimentului, am avut onoarea de a-i avea invitați în calitate de speakeri pe Ștefan Pălărie, membru în Comisia Națională de Politici Publice PLUS, domeniul Educației, și fondator al Școlii de valori, Diana Brătucu, învățătoare la Școala Gimnazială “Traian” din Craiova de 18 ani și membru-fondator al Asociației EduFor Craiova, Lucian Bernd Săuleanu, prof. univ. dr. Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative și decan al Baroului Dolj și Eugen Ganea, cadru didactic la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova, cercetător al Centrului de Cercetare “Dezvoltarea de Aplicații Multimedia” și doctor în Știința Calculatoarelor.

În sală s-au aflat peste 70 de participanți, între care numeroase cadre didactice din mediul preuniversitar și universitar, antreprenori, psihologi, membri ai unor importante ONG-uri din domeniul Educației, părinți și studenți.

Formatul evenimentului a cuprins o introducere formată din discursurile celor 4 invitați, o sesiune de dezbatere în 3 grupuri de lucru (Depolitizarea sistemului, Transformarea școlilor, Pregătirea cadrelor didactice), la care au participat toți cei prezenți în sală și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Dintre subiectele propuse de cei prezenți în sală merită amintite:

– colaborarea dintre mediul de afaceri și sistemul educațional,
– colaborarea dintre mediul preuniversitar și universitar,
– diferențele de context universitar între zona tehnologiei informației, drept și celelalte specializări,
– legătura dintre învățământul universitar și cercetare de calitate
– responsabilitatea studenților în a semnala și penaliza slaba calitate a învățământului universitar – mai ales în contextul general în care universitățile se plâng de scăderea la jumătate în ultimii ani a numărului de studenți.

În acest moment, echipa de politici publice PLUS Dolj procesează ideile apărute în urma dezbaterilor din grupurile de lucru, concluziile finale ale acestei dezbateri urmând să fie parte din programul politic al PLUS.

Credem în ideea de guvernare participativă și vom continua seria acestor evenimente!

Mulțumim Hotel Golden House pentru găzduire.
Fotografi: Roxana Știubei, Bogdan Buzatu

Denis Fota – Coordonator Politici Publice
Biroul Filialei Județene PLUS Dolj

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here