Caricaturistul Gogu Neagoe va participa la ”Târgul de Turism al Olteniei” 2020

0

Cunoscutul caricaturist Gogu Neagoe va participa la ”Târgul de Turism al Olteniei” care se va desfășura la Craiova în Centru Multifuncțional din Cetatea Băniei, în perioada 6-8 martie 2020

Gogu Neagoe este membru al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România din 2006, iar din anul 2008 este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arte Plastice din Germania. A participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale de pictură şi caricatură, iar lucrările sale se află în colecţii particulare din România şi din străinătate.

Caricaturile artistului sunt expuse în muzee de artă din Australia, SUA, Los Angeles, Iran, Franţa, Italia, Germania, China, Japonia, Bulgaria, Belgia, Grecia. Prezenţa masivă şi premiile obţinute au dat valoare operelor-caricaturi sau picturi lui Gogu Neagoe. Potrivit acestuia, o caricatură realizată de el costă între 50 şi câteva mii de euro. Picturile care poartă semnătura sa se vând la un preţ aproape dublu.

În februarie 2012, Gogu Neagoe a participat la ediţia jubiliară a Valentine’s Day Charity Ball, eveniment anual de strângere de fonduri organizat de Fundaţia Blue Heron cu ocazia împlinirii a zece ani de activitate. Fondurile strânse au fost donate tinerilor orfani crescuţi din casele de copii sau abandonaţi cu realizări academice deosebite, provenind din centrele de plasament din România. În 2013, artistul a donat 4 lucrări pictate în valoare de 15.000 de euro la un eveniment caritabil pentru copiii cu probleme de sănătate și săraci.

Deasemenea, a mai participat, fără onorariu, la multe evenimente caritabile din judeţul Olt, realizând caricaturi pentru invitaţi, iar sumele colectate din caricaturi au fost donate integral pentru susţinerea unor proiecte, precum cel din 2015, „Rotary susține lupta împotriva neoplasmului mamar – Screening gratuit prin mamografie pentru femei din mediul rural, judeţul Olt”.

Gogu Neagoe este solicitat în multe cazuri pentru a realiza portrete-robot de către polițiști și procurori, dat fiind talentul său de a desena după o descriere fie aceasta oricât de sumară.

În prezent, artistul locuieşte în București şi este frecvent invitat la evenimente mondene din România, dar şi din străinătate, ca să realizeze caricaturi. La numeroase evenimente culturale a realizat într-un timp record sute de portrete și a fost solicitat pentru a participa la târguri de turism sau de carte. Gogu Neagoe a publicat sute de caricaturi de presă, cu vedete din lumea sportului și politicii, prezentatori de televiziune, în ziare locale şi centrale.

Târgul de Turism al Olteniei 2020 va fi deschis în perioada 6-8 martie 2020, vineri și sâmbătă între orele 10.00 şi 18.00, iar duminică de la 10.00 la 16.00.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here