BOOKuria club de lectură pentru tineri la Drobeta Turnu Severin

0
BOOKuria

BOOKuria este un club de lectură organizat de Cercetașii din Drobeta Turnu Severin , care își propune să introducă tinerii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani în minunata lume a lecturii. Proiectul nostru se va desfășura în 2 perioade diferite

Proiectul BOOKuria face parte din programul „PPP Împreună facem bine” desfășurat de Organizația Națională Cercetașii României, cu sprijinul Kaufland România.

Întrucât iubim lectura, iar lectura ne iubește pe noi, suntem dornici să le fim alături severinenilor și să le prezentăm buna noastră prietenă: cartea.

Prin clubul nostru,  tinerii își pot dezvolta creativitatea, gândirea analitică empatia și capacitatea de înțelegere a aproapelui  prin activități și jocuri interactive și amuzante de grup, ce au la bază cărțile citite la clubul nostru.

În plus, clubul de lectură este oferit tinerilor gratuit. Singurul lucru pe care îl dorim la schimb este implicarea activă a participanților, atenția la lectura aleasă și deschiderea spre activitățile propuse, întrucât   ne dorim îmbinarea utilului cu plăcutul. Condițiile de desfășurare ale acestui proiect integrează măsurile de siguranță în vigoare  iar activitățile desfășurate exclusiv în aer liber sau in mediul online vor fii îndrăgite, fără doar și poate, de toți participanții. Obiectivul nostru principal este  de a le demonstra tinerilor faptul că lectura ne este accesibilă tuturor.

Clubul de lectură se va desfășura în perioada 31 octombrie-21 noiembrie 2021, iar tinerii se pot înscrie în perioada 18-26 octombrie 2021. Aceștia pot lua legatura cu noi prin intermediul retelelor de socializare unde ne pot găsi sub numele de ”bookuria.ro”. Clubul constă, de asemenea, în întâlniri desfășurate în fiecare weekend unde o să discutăm despre carte, dar o sa realizăm și activități interesante.

„PPP Împreună facem bine” este un proiect implementat de Organizația Națională Cercetașii României cu sprijinul Kaufland România care le oferă tinerilor un program educațional de formare a abilităților de viață. Alături de atelierele de învățare facilitate de adulți, 65 de echipe formate din tineri au posibilitatea de a se implica în propria comunitate, implementând o idee de proiect, cu sprijinul unui minigrant în valoare de 250 de EUR.

Cercetășia este un program educațional captivant pentru mii de copii și tineri din România și de pe întreg globul. Educația cercetășească dezvoltă caractere puternice și construiește comunități durabile, de încredere. În prezent, în România, peste 4000 de copii și tineri, cu vârste între 7 și 24 de ani, din toată țara beneficiază de aceste program complex de formare și dezvoltare, cu sprijinul celor 1500 de voluntari adulți.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here