În curând, la Bruxelles: Brexit, salarii mai bune pentru femei și comemorarea Holocaustului

0
Alison Mutler, scoasă din cărți de la Associated Press, vrea să fie jurnalistă de top în România

Parlamentul European revine la Bruxelles pentru un vot decisiv cu privire la Brexit. Parlamentul va examina, de asemenea, reducerea diferențelor salariale dintre femei și bărbați și problema încărcătoarelor de telefoane care ajung în gropile de gunoi și va comemora 75 de ani de la eliberarea Auschwitz-ului.

Cu două zile înainte ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană, la 31 ianuarie 2020, Parlamentul European va vota Acordul de retragere. Într-o rezoluție recentă, deputații europeni au avertizat că își pot reține consimțământul în cazul în care guvernul Regatului Unit nu abordează îngrijorările cu privire la drepturile cetățenești. În medie, femeile din UE câștigă cu 16% mai puțin pe oră decât bărbații.

Parlamentul European a solicitat în mod repetat mai multe acțiuni pentru a reduce această diferență și va vota cu privire la măsurile care trebuie luate pentru a pune capăt acestei nedreptăți. Se estimează că încărcătoarele telefoanelor vechi generează în fiecare an peste 51.000 de tone de deșeuri electronice.

Deputații europeni vor vota un text prin care vor solicita un încărcător comun pentru toate telefoanele mobile, tabletele, cititoarele de cărți electronice și alte dispozitive portabile.

Parlamentul European va marca 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz printr-o ceremonie de comemorare a tuturor victimelor Holocaustului.

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, peste 6 milioane de evrei, romi și alte grupuri persecutate din Europa au fost uciși de regimul nazist. Mii de oameni au fost arestați și zeci de oameni au fost uciși luând parte la proteste, de la introducerea de către guvernul indian a unei legi controversate privind cetățenia. Aceasta interzice imigranților musulmani care fug de persecuțiile religioase să solicite cetățenia indiană. Deputații europeni vor vota o rezoluție care condamnă această lege.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here