Concert Mozart, cu violonistul Alexandru Tomescu și recital de pian, în Stagiunea de cameră a Filarmonicii ”Oltenia”

0

Concert Mozart,
cu violonistul Alexandru Tomescu

     În Săptămâna Luminată, vineri, 21 aprilie, ora 19:00, publicul iubitor de muzică este invitat la Filarmonica ”Oltenia” la un concert Mozart, cu Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius. Având o carieră impresionantă, ce se întinde pe 4 continente și peste 30 de țări, Alexandru Tomescu se detașează net drept liderul tinerei generații de violoniști români. Pretutindeni publicul și presa apreciază la superlativ personalitatea charismatică a artistului, profunzimea și frumusețea interpretărilor sale.

Solist concertist permanent a două ansambluri de elită din Romania – Orchestra Naţională Radio – Bucureștii și Filarmonica de Stat Piteşti – tânărul violonist are o intensă activitate muzicală la nivel naţional, concertând pe scenele tuturor filarmonicilor din ţară. În calitatea sa de preşedinte al fundaţiei culturale “Remember Enescu” Alexandru Tomescu este implicat în numeroase proiecte muzicale, în special organizarea concursului internaţional de vioară “Remember Enescu”. În mâinile tânărului artist se găseşte celebra vioară Stradivarius Elder – Voicu din 1702, instrument de o inestimabilă valoare, ce face parte din Patrimoniul Național al României.

Concertul se va încheia cu Simfonia nr. 3 de Brahms, parte din proiectul ambițios ”Integrala simfoniilor și lucrărilor concertante de Brahms” inițiat de dirijorul bulgar Svilen Simeonov. Muzician și profesor de renume internațional, Simeonov este dirijor principal al Orchestrei Sofia Sinfonietta, dirijor principal al Filarmonicii de Stat din Vidin și director muzical și dirijor șef al Orchestrei Sofia Amadeus. S-a impus ca unul dintre cei mai importanți dirijori din Bulgaria. A fost distins cu premiul ” Muzicianul Anului” cu orchestra Sofia Amadeus, ”Crystal Lyre” Award cu Colegium Musicum-Bankja și Premiul ”Lira de Aur” cu Sofia Sinfonietta.

Recital de pian, în Stagiunea de cameră a Filarmonicii ”Oltenia”

     Miercuri, 19 aprilie 2023, ora 19:00, Leonard Mihale, tânăr pianist, laureat al  multor concursuri naționale și internaționale va interpreta un program care trece prin toate epocile muzicale, de la baroc, clasic și romantic la perioadă modernă. Muzicianul va interpreta lucrări din creația compozitorilor Bach, Beethoven, Liszt și Enescu.

De 10 ani, Leonard Mihale studiază pianul, în prezent fiind elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. A susținut concerte alături de orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Timișoara, Arad, Ploiești și Bacău. Leonard a fost invitat al Festivalului „Miami International Piano Festival Academy”, având onoarea de a participa la două ediții, în 2019 și 2022.

Biletele pentru concert și recital se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/15701/concert-simfonic-21-aprilie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html
https://www.entertix.ro/evenimente/15699/recital-de-pian-19-aprilie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16. Detalii se obțin la numărul de telefon  0251 414 698.
Prețuri bilete: 40/ 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

Sărbători pascale cu bucurie și lumină!
 
————————————————————————–
Ramona Bădescu
Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova
Tel. 0734 38 55 26
http://www.filarmonica-oltenia.ro/
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here