Dolj: Acțiuni de verificare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă

0

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 160 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, au fost verificate aproximativ 50 de societăți comerciale și peste 55 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 29.000 de lei. Dintre acestea, o sancţiune a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Polițiștii recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here