Locul I pe națiuni pentru România, la Campionatele Europene de Winter Triathlon

0

Luni, 2 martie 2020, Federația Română de Triatlon a anunțat că lotul României a câștigat locul I pe națiuni în cadrul Campionatelor Europene de Winter Triathlon, ce au avut loc la Cheile Grădiștei, în perioada 29 februarie – 1 martie.

Sportivii români au obținut rezultate remarcabile în cadrul competiției:

  • Viorel Palici – medalie de bronz la categoria Elite individual;
  • Maria Luisa Rășina – medalie de argint la categoria U23 și locul 4 la Elite individual
  • Echipa României de ștafetă, reprezentată prin Viorel Palici și Maria Luisa Rășina – medalie de bronz
  • Robert Tâmîrjan – medalie de aur la paratriatlon, PTS4

Pentru o desfășurare cursivă a competițiilor, peste 80 de tone de zăpadă artificială au fost pregătite de gazdele evenimentului, Complexul Sportiv Cheile Grădiștei. Competiția a fost susținută de Enel România și de Premium Lubricants, prin brandurile de renume Texaco și Havoline.

Țările reprezentate la startul campionatelor au fost: Austria, Cehia, Estonia, Germania, Italia, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Rusia, Ungaria.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internațional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond. De altfel, triatlonul de iarnă este în cursă pentru o premieră absolută – prezența în calendarul oficial al Jocurilor Olimpice din 2022.

Fondată în 2012, Federatia Română de Triatlon are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Sponsorul principal al Federației este Enel România. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here