Centre DGASPC Vâlcea transformate în Spitale COVID fără echipamente și personal special instruit

0

Comunicat de Presă

În aceste zile în centrele DGASPC se duce o luptă acerbă pentru protejarea vieţii beneficiarilor noştri, beneficiari care, în cadrul centrelor Zătreni, Bistriţa şi Lungeşti aveau oricum o stare de sănătate extrem de precară. S-au luat măsuri pentru protecţia salariaţilor, dar cu prioritatea beneficiarilor, însă se pare că transmiterea comunitară a acestui virus face extrem de grea lupta noastră cu păstrarea lui în afara centrelor din subordine.

Încă din primele zile şi momente am solicitat ca beneficiarii noştri să fie preluaţi de unităţi sanitare medicale specializate, însă din păcate, specialiştii direct responsabili din Prefectură, DSP şi alte instituţii, au decis să ne carantineze centrele pentru că, spre exemplu, Spitalul Judeţean Vâlcea era deja plin de bolnavi COVID din alte judeţe.

Am utilizat resursele puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Vâlcea şi am achiziţionat, în condiţiile legii, echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi tot ce a fost nevoie conform standardelor în asistența socială şi chiar unele similare celor din spital şi vom continua să facem acest lucru. Am spus în repetate rânduri, inclusiv Prefecturii Vâlcea “şeful pandemiei” şi celor cărora trebuie să le raportăm aceste probleme, că DGASPC Vâlcea nu are nici medici specialişti în domeniul bolilor infecţioase şi nici personal special instruit pentru îngrijirea persoanelor bolnave de COVID. Din păcate centrele DGASPC au fost transformate în Spitale COVID, deşi noi nu dispunem de echipamentele necesare specifice şi nici de dotarea specifică îngrijirii persoanelor infectate cu COVID.

Probabil că cei veniţi acum din concediu nu cunosc situaţia reală şi nu au comunicat cu superiorii lor, cu care am menţinut permanent legătura, solicitându-le sprijin.

Nu am stat şi nu vom sta indiferenţi, însă după cum vedem situaţia devine gravă de la zi la zi, şi nu doar la noi, la DGASPC Vâlcea. Poate că singura diferenţă între bolnavii noştri de COVID şi cei care vin din alte domenii, este că ai noştri sunt deja într-o stare de sănătate precară fizică şi unii mentală.

I-am îngrijit şi îi vom îngriji în continuare, însă în aceste zile grele pentru noi toţi, DGASPC Vâlcea nu are nevoie nici de cinism în declaraţii publice şi nici de politică.

Revenind, solicităm instituţiilor guvernamentale dialog, sprijin real, fără declaraţii date ca după revenirea din concediu, iar persoanele care fac aceste declaraţii sunt invitate să stea măcar o zi alături de conducerea DGASPC şi de angajaţii noştri pentru a vedea cu ce ne confruntăm. Până atunci este bine să ne protejăm cu toţii astfel încât COVID să nu pătrundă în instituţii precum Prefectura Vâlcea, de al cărei sprijin şi nu declaraţii de presă avem nevoie!

Conducerea DGASPC Vâlcea

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here