Bărbat depistat de jandarmi în timp ce pescuia ilegal pe râul Olt, la Mărgheni – VIDEO

0

Sâmbătă, 29 februarie 2020, în jurul orelor 10.30, un bărbat a fost depistat, pe malul drept al râului Olt, în dreptul satului Mărgheni, comuna Brâncoveni, județul Olt, în timp ce desfășura activități de pescuit cu ajutorul unei unelte de  pescuit comercial tip prostovol, în lungime de 1,70 metri, dimensiunea la ochiul de plasă de 25 x 25 mm, fără a deține autorizație de pescuit.

De asemenea, a fost găsită cantitatea de aproximativ 80 kg pește din specia „caras”, care, aflându-se în stare vie, a fost deversat în apa râului Olt.

Jandarmii au întocmit proces verbal de constatare pentru săvârşirea infracţiunilor: “Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit” şi  “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a, respectiv art. 64, lit. i., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Persoana în cauză împreună cu unealta de pescuit şi celelalte bunuri, a fost predată organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here