Măsurile luate la nivelul Primăriei Municipiului Craiova pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19

0

Marți, 10 martie 2020, a avut loc o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Craiova.

Având în vedere deciziile luate la nivel național pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19, hotărârea nr. 5/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, hotărârea nr. 6/2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și anexa acestei hotărâri, la nivelul Municipiului Craiova s-au luat următoarele hotărâri:
1. Amânarea sau anularea tuturor activităților culturale la nivelul tuturor instituțiilor de cultură din subordinea Primăriei Municipiului Craiova. Astfel, toate spectacolele și evenimentele organizate de Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia Craiova, Ansamblul Folcloric Maria Tănase Craiova, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri Craiova și Casa de Cultură Traian Demetrescu Craiova, sunt suspendate până la data de 22 Martie 2020.
2. Se suspendă activitatea în toate cele 9 creșe coordonate prin Serviciul Public de Management Spitale, Cabinete Medicale și Creșe din Municipiul Craiova până la data de 22.03.2020
3. Suspendarea, în perioada 11-22.03.2020 (cu posibilitate de prelungire), a programului de audiențe/ relații cu publicul al compartimentelor funcționale din cadrul instituției, exceptând centrul de informații pentru cetățeni (registratura).
4. În perioada în care cursurile școlare sunt suspendate se va desfășura o amplă acțiune de dezinfecție în toate spațiile din unitățile craiovene de învățământ preuniversitar (grădinițe, școli, licee, inclusiv în spațiile care aparțin creșelor din subordinea Primăriei Craiova și a Consiliului Local Municipal). Suplimentarea măsurilor de prevenție speciale vine în completarea deciziilor luate la nivel național pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 și pentru a le oferi copiilor cele mai sigure condiții în momentul în care se vor întoarce la școală. Facem precizarea că acțiunea de dezinfecție va fi îndeplinită de S.C. Salubritate Craiova S.R.L, operatorul care are delegată activitatea de dezinsecție, dezinfecție, deratizare și care deține autorizații pentru desfășurarea activității de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).S.C. Salubritate Craiova S.R.L., în calitate de operator autorizat pentru efectuarea activității de dezinfecție, va folosi, pentru prestarea acestui serviciu, produsul autorizat Bionet A15, biocid avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății. Produsul este indicat pentru dezinfecția suprafețelor de diverse tipuri, a spațiilor de producție și a celor în care se prepară hrana etc. și are efect bactericid, fungicid și levuricid, virulicid, micobactericid și tuberculicid.
5. De asemena, Primăria Craiova face un apel la populație să evite deplasările, ce nu sunt absolut necesare, la sediile instituției, în vederea depunerii de petiții/solicitări. Îndrumăm pe această cale utilizarea serviciilor disponibile pe site-ul instituției, www.primariacraiova.ro, la rubrica e-Servicii sau prin intermediul poștei electronice pe adresele disponibile la rubrica CONTACT, pe același site menționat mai sus și încurajăm achitarea taxelor și impozitelor online, folosind portalul www.ghiseul.ro.

Primăria Craiova asigură toți cetățenii municipiului că este în permanentă legătură cu autoritățile ce gestionează la niven național și județean această situație și va lua toate măsurile necesare pentru a proteja populația de răspândirea acestui virus. Totodată, îndemnăm populația să rămână calmă și să respecte cu maximă seriozitate măsurile de prevenție luate.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here