Mehedinți: Avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, ce vizează ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol

0

Începând din această noapte, ora 02:00, până miercuri, 25 martie 2020, la ora 10:00, județul Mehedinți se va afla sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, ce vizează: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol.

În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40… 55 km/h.

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Mehednți recomandă cetățenilor să evite deplasările în cazul manifestării viscolului și să respecte indicațiile transmise de autorități la posturile de radio și televiziune. Dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze asupra situaţiei drumurilor (drum închis, blocat, restricţionat), înainte de a pleca la drum.

De asemenea, aceștia trebuie să echipeze autoturismele pentru condiţiile de iarnă, asigurându-se că sistemul de încălzire al autoturismului funcționează eficient și dispun de necesarul de carburant.

În situația în care autovehiculul rămâne înzăpezit în afara localităţii, cetățenii trebuie să-și păstreze calmul, să tragă pe partea dreaptă a carosabilului, în afara părţii circulabile, cu luminile de avarie pornite şi să apeleze număr unic de urgența 112, indicând locul de blocare.

Pentru menţinerea căldurii în interior, se recomandă pornirea motorului şi a sistemului de încălzire, câte 10 minute la fiecare oră, cu asigurarea ventilaţiei pe timpul funcţionării motorului autovehiculului prin deschiderea uşoară a geamurilor. De asemenea, se va curăţa zăpada de pe ţeava de eşapament.

Pentru evitarea deshidratării se vor consuma lichide, evitându-se băuturile alcoolice.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here