Olt: Polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, verifică respectarea Ordonanțelor Militare

0

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanțelor Militare.

În ultimele 48 de ore, aproximativ 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat zilnic controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Astfel, au fost efectuate peste 1300 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării/carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență.

În urma activităților de verificare desfășurate, în intervalul de referință, au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 315.000 lei.

Au fost efectuate peste 100 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Nu au fost aplicate sancțiuni în acest domeniu.

Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informații din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la Covid-19.

Prefect,
Florin Constantin Homorean

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here