COVID-19: Să avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi

0

Cei mai săraci și mai vulnerabili au fost loviți cel mai tare de criza coronavirusului. Prin susținerea Fondului îmbunătățit de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane, Parlamentul European se asigură că nimeni nu este uitat.

Pentru multă lume, pandemia Covid-19 este mai mult decât o criză de sănătate. Persoanele fără adăpost, refugiații și familiile monoparentale sunt mai vulnerabile ca niciodată la dificultățile financiare și sociale. UE consideră că este o prioritate să se asigure că oamenii care se bazează pe ceilalți pentru nevoile de bază, nu sunt izolați. Prin intermediul organizațiilor naționale, Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane oferă alimente, produse de bază și sprijin social celor care au nevoie. Măsurile de izolare au îngreunat menținerea legăturilor cu persoanele vulnerabile.

Parlamentul European a susținut îmbunătățirea sistemului de asistență pentru depășirea obstacolelor distanțării sociale. Livrarea de produse alimentare și asistența materială de bază vor fi disponibile prin tichete distribuite de organizațiile naționale persoanelor aflate în dificultate, care nu pot utiliza locurile obișnuite de distribuție din cauza măsurilor de izolare. Parlamentul s-a asigurat că voucherele sunt disponibile și pe hârtie, pentru a putea ajunge la persoane care nu au acces la e-mail sau la alte mijloace electronice.

Lucia Ďuriš Nicholsonová / Slovacia: „Prin intermediul e-voucherelor, oamenii pot obține ajutor și acest lucru i-ar proteja pe cei care oferă ajutorul. Parlamentul a solicitat foarte urgent o variantă pe hârtie, nu numai vouchere electronice. Pentru că avem o comunitate uriașă de oameni care nu ar putea să lucreze prin e-vouchere.

În timpul pandemiei, fondul va fi finanțat 100% de Uniunea Europeană, acoperind contribuția obișnuită de 15% a statelor membre.

sursa: Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here