95 de misiuni ale pompierilor din cadrul ISU Mehedinți în acest weekend

0
În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 57 de misiuni

Pompierii mehedințeni au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a șase incendii, transportul unei persoane supraponderale cu probleme medicale, salvarea unei persoane, victimă a unui accident rutier, salvarea unui animal, precum și pentru scoaterea la mal, din fluviul Dunărea, a două persoane, care au fost date dispărute în data de 17 aprilie, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. De asemenea, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 33 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În cele trei zile, pompierii mehedințeni au efectuat 51 de misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 38 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și 13 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.

Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 38 de decontaminări, atât ale unor ambulanțe SMURD și SAJ, cât și ale unor autospeciale destinate transportului de persoane, dar și de victime multiple (ATPVM). Totodată, a fost decontaminat și cortul amplasat la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, sâmbătă seara și duminică dimineața, pentru scoaterea la mal a două persoane din fluviul Dunărea. Pompierii au intervenit cu o ambarcațiune, pentru a extrage, cu ajutorul accesoriilor din dotare, trupurile a doi bărbați care fuseseră dați dispăruți, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat, în seara de 17 aprilie.

Luni, 27 aprilie 2020, pompierii mehedințeni au intervenit, la solicitarea Poliției de Frontieră, în zona localităților Crivina și Izvoru Frumos, pentru scoaterea la mal a altor două persoane date dispărute.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here