A bot’s life. Robotică şi informatică aplicată

0

Universitatea Spiru Haret, prin Centrul antreprenorial USH Pro Business Ploieşti, în cooperare cu clusterul Danube Engineering Hub, a organizat în data de 1 Iunie 2019, de Ziua Internațională a Copilului, evenimentul “A bot’s life. Robotică şi informatică aplicată. Ediția II.”.

La eveniment au participat copii din clasele 1-4 din Ploieşti, alături de părinţi, beneficiind de un transfer de cunoştinţe cu exemple practice privind robotica şi informatica aplicată.

Copiilor li s-a făcut o prezentare a sistemelor robotice și a modului de aplicare a acestor sisteme în diverse activități umane. S-a pus accent pe dezvoltarea deprinderilor practice pentru o categorie de vârstă extrem de receptivă la noile tehnologii.

În colaborare cu clusterul Danube Engineering Hub, Universitatea Spiru Haret se va implica în diseminarea acestor cunoștințe și organizarea de cursuri în învățământul preuniversitar.

“Acţiunea se înscrie în  preocupările Universităţii Spiru Haret şi a clusterului Danube Engineering Hub, de a dezvolta un centru de transfer de cunoştinţe şi de transformare digitală. Universitatea îşi propune ca prin USH Pro Business să devină  un furnizor de servicii de transformare digitală şi de pregătire timpurie a tinerilor talentaţi spre acest obiectiv. “ a declarat conf.univ. dr Costin Lianu, director general USH Pro Business.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here