PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova solicită suspendarea primelor acordate la Compania de Apă „Oltenia”

0

Când mor oameni din cauza infectării cu coronavirus, acordarea de prime și bonusuri din bani publici, în instituțiile publice, trebuie urgent suspendată!

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a luat act de faptul că pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Craiova din data de 30 aprilie 2020, se află „Proiectul de Hotărâre privind mandatarea reprezentantului Consiliului Local al Municipiului Craiova să voteze ordinea de zi în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor S.C. Compania de Apă „Oltenia” S.A., din data de 11.05.2020”.

Din documentația care însoțește acest proiect de hotărâre, rezultă că reprezentantul Consiliului Local Craiova în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor S.C. Compania de Apă „Oltenia” S.A., din data de 11.05.2020, urmează să voteze inclusiv acordarea pentru administratorii neexecutivi ai CAO, a unor „prime de succes” sub forma unor indemnizații pentru realizarea obiectivelor și criteriilor de performanță.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova solicită public Primarului Craiovei, Mihail Genoiu și membrilor Consiliului Local Craiova, ca în mandatul reprezentantului Consiliului Local al Municipiului Craiova în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor S.C. Compania de Apă „Oltenia” S.A., din data de 11.05.2020, să fie precizat în mod explicit că acesta va vota împotriva acordării acestor prime în bani, în valoare de 138.458 de lei.

Un eventual refuz al Primarului Craiovei, Mihail Genoiu și al membrilor Consiliului Local Craiova de a mandata explicit reprezentantul Consiliului Local Craiova în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor S.C. Compania de Apă „Oltenia” S.A., din data de 11.05.2020, să voteze împotriva acordării primelor în bani către administratorii nenexecutivi ai CAO, ar fi un gest de sfidare la adresa atât a suferinței victimelor pandemiei de coronavirus, cât și a cadrelor medicale care își asumă zilnic riscul infectării, în lupta lor pentru salvarea vieții celor bolnavi și eradicarea pandemiei.

Totodată, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova transmite administratorilor neexecutivi ai S.C. Compania de Apă „Oltenia” S.A., Ghencioiu Marian, Bonescu Adrian, Barbărasă Ghoerghe, Dragu Paul, Dumitru Silviu, Mitriță Constantin și Ilie Daniel, apelul public de a renunța, în scris, la încasarea respectivelor indemnizații și de a solicita companiei să doneze suma totală de 138.458 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“ din Craiova, pentru susținerea vindecării pacienților infectați cu coronavirus.

Domnilor administratori neexecutivi ai S.C. Compania de Apă „Oltenia” S.A., fiți solidari cu semenii voștri aflați în suferință datorită pandemiei de coronavirus!

Carla Stoica
Preşedinte
Asociaţia Pro Democraţia Club Craiova

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here