Activități în contextul pandemiei COVID-19, desfășurate de DGA – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea

0

În contextul situației epidemiologice actuale determinată de răspândirea noului coronavirus (COVID-19) și a necesității sprijinirii măsurilor speciale realizate de efectivele M.A.I. pentru reducerea riscurilor contaminării, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea au desfășurat, în perioada 14 aprilie – 13 mai 2020, 62 activităţi cu scop preventiv în sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, aflate în zona de competență a județului Vâlcea, activități la care au participat 266 de persoane. Acestea au avut în vedere și Recomandarea GRECO (2020)4 din 15 aprilie 2020 privind riscurile de corupție și referințe legale utile în contextul răspândirii COVID-19.

În cadrul activităţilor preventive au fost purtate discuții privind cadrul legal referitor la prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie, consecințele corupției în contextul pandemiei, situații în care se pot materializa posibile riscuri de corupție, precum și modalitățile de sesizare a faptelor de corupţie, accentuând asupra necesității manifestării unei atitudini pro active referitoare la sesizarea cu celeritate, a eventualelor cazuri de corupție generate de cetățeni, în care ar putea fi implicați lucrători din cadrul instituției.

Activitățile au fost desfășurate cu lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și ai Poliției Locale Rm. Vâlcea care asigură paza centrelor de carantină, cu lucrătorii din componența echipajelor mixte, formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, implicați în activitățile de însoțire a convoaielor de persoane care urmau a fi plasate în carantină, cu lucrătorii din cadrul IPJ Vâlcea, Poliției Locale a municipiului Râmnicu Vâlcea, lucrătorii MApN și ceilalți lucrători MAI care au fost detașati la IPJ Vâlcea pentru asigurarea măsurilor de siguranță publică determinate de situația actuală.

Cu ocazia activităților cu scop preventiv au fost respectate regulile de protecție a personalului și de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii COVID 19.

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție în condițiile gravității efectelor acestora, raportat la acțiunile de limitare a răspândirii noului coronavirus, atât asupra persoanelor, a comunităților din care fac parte, cât și asupra întregii societăți. Totodată, îndemnăm cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să ne sesizeze ori de câte ori este nevoie la Call Center anticorupţie 0800.806.806, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea, 0250703260, prin e-mail: petitii.dga@mai.gov.ro şi valcea.dga@mai.gov.ro sau la sediul din mun. Rm. Vâlcea, str. Calea lui Traian, nr. 95.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE VÂLCEA

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here