COVID-19 în județul Olt: situația epidemiologică la data de 20 mai 2020

0
COVID-19 în Oltenia

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 20 mai 2020, în judeţul Olt, au fost confirmate 53 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 40 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti, 2 persoane fiind externate în cursul zilei de astăzi. Totodată, până acum, 11 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital. Au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 231 de persoane. Alte 555 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
Până la acest moment au fost prelucrate 2180 de teste Covid-19.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Forțele de ordine acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp“, a precizat prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here