Creșterea emisiilor de CO2 produse de mașinile noi, sub semnul întrebării

0

István Ujhelyi, membru al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, solicită un răspuns Comisiei Europene

O serie de articole recente afirmă că, potrivit unui nou raport, mașinile noi emit mai mult CO2 decât modelele vechi, industria auto mergând într-o direcție greșită în lupta împotriva schimbărilor climatice. Un motiv pentru acest lucru este că, în ciuda achiziționării de mașini care încorporează cea mai recentă tehnologie, clienții optează în general pentru modele mai mari și mai grele, crescând astfel emisiile de CO2.

Un studiu realizat de o revistă engleză pentru protecția consumatorilor a constatat că, în general, mașinile care respectă cele mai recente cerințe de mediu produc emisii cu până la 7% mai mari decât cele ale generației anterioare. În mod natural, producătorii de automobile nu sunt de acord și susțin că, în comparație cu mașinile introduse pe piață în 2000, mașinile fabricate astăzi emit cu 29,3% mai puțin CO2 și au un consum mai mic.

• Ce măsuri acceptă Comisia?
• Care este situația din restul Europei în comparație cu acest exemplu din Anglia?
• Conform datelor ACEA din 2018, proporția vehiculelor noi din Europa, care erau electrice, a fost de 2%. Ce scară de reconfigurare în fabricație va fi necesară dacă sectorul va atinge neutralitatea de carbon promisă până în 2050?

Răspuns oferit de dna Stella Kyriakides în numele Comisiei Europene

Strategia farmaceutică pentru Europa, care va fi prezentată în 2020, va adopta o abordare holistică, axată pe pacient, care să asigure aprovizionarea cu medicamente sigure și accesibile pentru a asigura nevoile pacienților, durabilitatea sistemelor de sănătate și sprijinirea industriei farmaceutice europene, astfel încât aceasta să continue să fie inovatoare și să rămână un lider mondial.

Pandemia de COVID-19 a exacerbat dependența UE de importurile de medicamente și ingrediente farmaceutice active din țări terțe. Ea demonstrează necesitatea unei strategii care să răspundă exigențelor viitorului, integrând lecțiile învățate din gestionarea impactului crizei asupra sistemelor de sănătate publică din UE. În acest sens, angajamentul față de toți partenerii relevanți este esențial. Comisia colaborează deja cu statele membre și cu Agenția Europeană pentru Medicamente în cadrul Comitetului farmaceutic 1 și intenționează să se adreseze tuturor părților interesate precum și cetățenilor în contextul unui amplu proces de consultare.

Deși în prezent Comisia nu intenționează să instituie în viitorul imediat un forum la nivel înalt precum cel menționat de distinșii membri, această opțiune va fi luată în considerare în continuare.

sursa: Parlamentul European
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here