Deputații europeni doresc telecomunicații mai ieftine, mai sigure, mai rapide

0

Parlamentul European actualizează normele privind piața telecomunicațiilor. Deputații europeni doresc să continue să scadă costurile apelurilor intra-europene, să încurajeze companiile de telefonie să investească mai mult în infrastructură și să îmbunătățească conectivitatea în Europa.

Într-o lume care se mișcă rapid, este esențial să țineți legătura. Dar acest lucru nu ar trebui să coste prea mult și ar trebui să fie posibil oriunde v-ați afla. De aceea, Parlamentul actualizează normele cu privire la telecomunicații… Deputații europeni doresc să pună capăt apelurilor scumpe în cadrul UE. Din luna mai 2019, prețul apelurilor telefonice trebuie plafonat la 19 cenți, iar al SMS-urilor, la 6 cenți.

Pilar del Castillo Vera / EPP: “În multe țări din Uniunea Europeană, aceasta reprezintă în prezent o reducere substanțială a costurilor. Această măsură va fi cu siguranță apreciată de consumatorii europeni“.

Ar fi mai ușor pentru consumatori să monitorizeze utilizarea telefonului și să controleze facturile.

Rețineți, relația cu furnizorul de telefonie nu este o căsătorie! Așadar, ar trebui să fie mai ușor să plecați atunci când găsiți o ofertă mai bună. Ați putea chiar să primiți compensații dacă sunteți eliberat prea lent din sistem!

Datele dvs. cu caracter personal sunt valoroase. De aceea, Parlamentul European dorește să promoveze criptarea sigură „de la un capăt la altul”. Și serviciilor online precum Skype și Whatsapp li se vor fi aplica aceleași reguli.

Și deoarece nimănui nu îi place să aștepte după o conexiune prea lentă la internet, deputații doresc lansarea tehnologiei 5G de mare viteză în marile orașe europene în 2020.

sursa: Multimedia Centre - Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here