Acţiuni de informare preventivă desfăşurate de ISU Mehedinţi la Strehaia şi în alte şase localităţi

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat, joi, 29 noiembrie 2018, un seminar privind intervenţia în cazul producerii de inundaţii şi cutremure.

Activitatea a avut loc în oraşul Strehaia, acolo unde au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din 14 unităţi administrativ-teritoriale: Strehaia, Floreşti, Broşteni, Corcova, Prunişor, Voloiac, Tâmna, Greci, Dumbrava, Bâcleş, Brezniţa de Motru, Grozeşti, Stângăceaua şi Butoieşti.

Tot joi, au fost desfăşurate, în mai multe unităţi de învăţământ din localităţile Prunişor, Tâmna, Strehaia, Ciochiuţa, Comanda, Brezniţa de Motru şi Argineşti campanii de informare a elevilor în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure.
Pe timpul acţiunilor de informare a elevilor au fost distribuite pliante ce conţin reguli de comportare şi măsuri ce se impun a fi luate pe timpul inundaţiilor şi cutremurelor.

Activităţile desfăşurate de către ISU Mehedinţi sunt incluse în Proiectul „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”, derulat prin Programul Interreg – IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în care acesta este partener.

Aceasta este a doua activitate de acest gen organizată în cadrul acestui proiect, după ce la începutul lunii noiembrie a fost organizată o acţiune în municipiul Orşova şi alte 6 localităţi aflate în vecinătate, urmând ca până la sfârşitul anului să mai fie desfăşurate activităţi în oraşul Vânju Mare şi localităţile limitrofe.

PURTĂTOR D E CUVÂNT
Slt. Ramona NISTOR

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here