COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 15 iunie 2020

0
COVID-19 în Oltenia: situația epidemiologică la data de 26 ianuarie 2021

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 15 iunie 2020, se prezintă astfel: 28 persoane în carantină instituționalizată, 1.860 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 4 persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

Totodată, 29 dintre persoanele diagnosticate în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, patru au decedat, iar alte două persoane se află internate în spitale din alte județe.

Până în acest moment, au fost efectuate 3.320 teste RT-PCR pentru SARS-CoV-2.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În ultimele 24 ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, 20 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.184 de persoane. Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea, valoarea acestora fiind de 3.000 lei.

Începând din week-end-ul trecut, angajați din cadrul ISU Vâlcea au participat la 4 misiuni pentru verificarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Au fost verificate peste 50 persoane.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Reaminim cetățenilor că pe Plaforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (http://fiipregatit.ro) pot fi consultate cele 12 ghiduri pentru COVID-19, care cuprind informații utile în această perioadă despre Starea de alertă, Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Călătorii, Interacțiunea cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă etc.

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here