Factura la întreţinere e piperată? Iată ce probleme ale instalaţiei sanitare duc la un consum ridicat de apă!

0

Nimănui nu-i plac facturile, dar sunt o parte din viaţă, mai ales atunci când deţii o proprietate. După un timp, te obişnuieşti cu asta şi începi să urmăreşti cât de mult plăteşti pentru lucruri precum electricitate sau apa. Atunci, poate observi că datoriile cresc brusc, fără să existe modificări în activitatea ta lunară.

Bănuieşti că principalii vinovaţi sunt unele probleme ale instalaţiei sanitare, care pot duce la mulţi litri de apă irosită. Dar unde anume sunt defecţiunile şi ce zone să cercetezi mai întâi?

Iată la ce ar trebui să fii atent/ă:

  • Scurgeri la nivelul toaletei

Vasul de toaletă poate fi cel mai mare inamic atunci când vine vorba de un consum ridicat de apă. În funcţie de modelul pe care îl ai, aceasta foloseşte între 6 şi 32 de litri pe spălare. De-a lungul unei luni, asta înseamnă 25% din întregul consum.

Pentru a economisi, specialiştii recomandă să alegi un model mai nou de toaletă, care necesită o cantitate mai mică de lichid pentru curăţarea sa.

Şi, acum că ştii deja că vasul de wc foloseşte multă apă, imaginează-ţi cât de multă vei risipi dacă există o pierdere. În funcţie de gravitatea ei, aceasta se poate ridica până la sute de litri pe zi.

Pentru a găsi problema, ghidează-te după sunetul făcut de picături sau caută un şuierat. Totuşi, dacă întâmpini dificultăţi, opreşte alimentarea în baie, bucătărie şi cheamă un specialist.

  • Scurgeri subterane

Din păcate, fisurile unei conducte sunt greu de detectat. E motivul pentru care e indicat să urmăreşti cantitatea de apă utilizată. Calculează de câte ori te speli, de câte ori cureţi vasele sau cât durează duşul. Este puţină muncă în plus, dar te va ajuta să surprinzi anomalii în facturile tale.

  • Robinete

Robinetele defecte contribuie şi ele la creşterea facturii. De cât ori nu ai auzit cum cad stropii în chiuvetă sau cadă? Experţii au făcut un calcul şi au descoperit că o picătură pe secundă duce la o risipă de până la 20 de litri pe zi.

Problema apare, de cele mai multe ori, din cauza închiderii necorespunzătoare. Indicat este să înlocuieşti bateriile periodic pentru că uzura lor poate provoca şi spargerea acestora. Asigură-te că alegi unele de la un magazin de încredere, precum Sensodays, unde găseşti o mulţime de modele de baterii pentru lavoare, care sunt durabile şi de calitate.

  • Contor stricat

Dacă acesta e stricat, vei fi taxat/ă pentru cantitatea de apă pe care o raportează. Nici mai mult, nici mai puţin. Tocmai de aceea, contoarele ar trebui inspectate amănunţit la scurte perioade de timp.

Apelează la ajutor specializat de fiecare dată când întâmpini probleme cu instalaţia de apă din apartamentul sau casa ta. În acest fel, vei evita pagubele inutile şi ajuţi la reducerea facturilor viitoare. Încearcă să o faci cât de repede poţi, pentru că amânarea unei rezolvări înseamnă mai multe cheltuieli în plus, dar şi o scădere a gradului de confort.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here