Prevenirea incendiilor forestiere în regiunea transfrontalieră Dolj şi Lom, Montana

0

Marţi, 21 iulie 2020, domnul general de brigadă dr. Constantin Florea, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, a semnat acordul de monitorizare a implementării Proiectului ”Prevenirea incendiilor forestiere în regiunea transfrontalieră Dolj și Lom, Montana” (”Preventing forest fire in Dolj and Lom, Montana cross border region”).

Proiectul Prevenirea incendiilor forestiere în regiunea transfrontalieră Dolj şi Lom, Montana“, cu finanţare prin Programul de cooperare teritorială INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA 2014-2020,  Axa prioritară 3 – O REGIUNE SIGURĂ, are ca lider Consiliul Judeţean Dolj, iar ca parteneri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj şi din Bulgaria – Primăria Lom.              

Proiectul are ca scop îmbunătăţirea gestionării comune a riscurilor în zona transfrontalieră prin optimizarea capacităţii de reacţie a structurilor cu atribuţii în combaterea incendiilor forestiere din zona transfrontalieră Dolj-Lom, Montana şi dezvoltarea capabilităţilor logisticii existente cu noi echipamente dedicate. Bugetul proiectului este de 941.964,13 EUR, din care I.J.J. Dolj va beneficia de 217.602,38 EUR.

***

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj nu se află la prima activitate de acest gen, în prezent la nivelul unităţii fiind implementat Proiectul „Bune practici în lupta împotriva contrabandei cu ţigarete în scopul protejării intereselor financiare ale Uniunii Europene” ce a avut drept obiectiv schimbul de experienţă şi îmbunătățirea cunoştinţelor lucrătorilor implicaţi în lupta împotriva fraudei cu produse din tutun din România, Moldova şi Bulgaria, respectiv împotriva comerţului ilicit cu ţigarete.

De asemenea, un alt proiect cu fonduri europene nerambursabile se află în faza de implementare şi anume Proiectul “Creşterea eficienţei energetice, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru transportul agentului termic şi a apei calde menajere la clădirea 45-19-08 Craiova”, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute cu carbon, Prioritatea de investiţii 3.1. – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizării energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, operaţiunea B –  clădiri publice, în valoare de totală de 2.513.877,85 lei, din care 1.720.795,08 lei finanţare nerambursabilă din fonduri europene pentru reabilitarea pavilionului administrativ aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here