Gospodărie afectată de un incendiu izbucnit în localitatea vâlceană Perişani

0

Marți, 28 martie 2017, la ora 13.54, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie în localitatea Perişani.

Până la stingerea incendiului, a ars o magazie, construită din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de circa 12 metri pătrați, un depozit furaje, construită din lemn cu învelitoare din şiţă şi plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 30 metri pătrați, elemente de construcţie din lemn(doi căpriori) ale unei case de locuit, circa 4 metri pătrați din astereala unei alte case de locuit şi diverse bunuri depozitate în anexe. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare efectuate de pompieri, se pare a fi depozitarea jarului nestins în apropierea materialelor combustibile (lemn).

Pompierii militari vă reamintește că pentru evitarea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:
• cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar;
• în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70/50 cm.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here