Județul Mehedinți sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu

0

Începând cu ora 12.00, până duminică, 26 iulie 2020, ora 06.00, județul Mehedinți se află sub avertizare meteorologică de Cod Portocaliu, ce vizează instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, sunt prognozate averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp, și pe arii restrânse, 50-70 l/mp.

Totodată, principalele râuri din județul Mehedinți, dar și afluenții acestora, se află sub incidența avertizărilor hidrologice Cod Galben și Cod Portocaliu, fiind prognozate posibile depășiri ale cotelor de atenție, dar și viituri rapide cu efecte de inundații.

Astfel, până luni, 27 iulie, ora 10.00, râurile din bazinul hidrografic Jiu, Desnățui și afluenții mici ai Dunării aferenţi sectorului amonte S.H. Drobeta Turnu Severin se află sub incidența Codului Galben, iar râurile din bazinul hidrografic Motru – bazin superior, sub avertizare Cod Portocaliu, valabilă până duminică 26 iulie 2020, ora 24.00.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În cazul manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, fiind pregătiți să intervină, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here