Top 4 genuri de cărți care îți vor încânta vacanța de vară

0

Lectura de plăcere oferă foarte multe benefici non-literare și poate crește nivelul de empatie, îmbunătățește relațiile cu ceilalți, reduce simptomele de depresie și crește nivelul de satisfacție a vieții. 

De asemenea, lectura aduce și beneficii sociale, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă mai conectați la o comunitate mai largă. Cititul crește capacitatea personală de înțelegere a propriei identități și oferă o perspectivă asupra altora, independentă de propriul subiectivism asupra lumii.   

Vacanța este timpul ideal în care poți lectura cărțile preferate. Este o perioadă de relaxare de care poți profita uitând parțial de grijile zilnice și concentrându-te pe plăcerile spiritului. 

Cărțile sunt amfitrioni excelenți ai vacanțelor, deoarece le poți purta oriunde te duc pașii și le poți savura în momentele de liniște atât în mijlocul pădurilor, la munte, cât și în sunetul molcom sau năvalnic al valurilor mării, pe plajă.

Iată o trecere în revistă a celor mai populare genuri de literatură pe care le poți aborda vara asta

  • Romanele de dragoste

Probabil reprezintă cel mai popular gen de literatură în prezent, dacă ții cont de volumul vânzărilor. Le poți găsi aproape la orice librărie online sau offline, dar poți alege în liniște cărțile romantice de la Bookzone pentru a avea o rezervă sigură pentru vacanța ta.  

Cititorii acestui gen literar tind să fie loiali autorilor preferați. Desigur, cărțile romantice au și variante cu nuanțe de paranormal sau cu influențe istorice. 

  • Romanele cu mistere sau enigme

Romanele acestui gen literar atrag mase mari de cititori, mai ales dacă sunt concepute ca serii mai lungi. Acestea încep cu o așa-numită „momeală” literară pentru a capta atenția cititorului și a-l menține interesat de-a lungul unui parcurs plin de suspans. 

Încheierea lor este, de regulă, satisfăcătoare pentru așteptarea literară încordată și răspunde la întrebările pe care cititorii și le-au pus de-a lungul lecturii. Ramurile populare ale acestui gen includ romanele polițiste, nuvele cu detectivi, descifrarea unor mistere științifice sau cu parfum istoric.

  • Fantezie și science fiction

Romanele tip fantezie au acțiunea plasată adesea într-un timp diferit de cel prezent. De regulă, prezintă creaturi magice provenite din pură imaginație sau din povestirile mitologice ale diferitelor culturi și civilizații. Firul narativ este la libera alegere a autorului care, scriind despre o lume ipotetică, își poate da frâu liber imaginației în cele mai nebănuite forme. 

Cărțile science fiction (SF) pot avea și un decor istoric, dar majoritatea lor au acțiunea plasată într-un viitor tehnologic avansat sau într-o lume distopică – fie o alternativă a trecutului, fie un altfel de viitor, ca urmare a unui eveniment catastrofic. 

  • Cărțile inspiraționale sau de dezvoltare personală

Aceste cărți aparținând genului non-ficțional au audiențe foarte mari în întreaga lume. Multe dintre ele tratează subiecte populare, cum ar fi succesul în afaceri, modalități de îmbogățire sau teme din sfera mai puțin materială a spiritualității, cu sau fără tangențe cu religiile consacrate. 

Oamenii le caută mai ales pentru a afla un răspuns la problemele care îi frământă zi de zi. Deși nu oferă un răspuns general valabil, aceste cărți pot da, uneori, unele sugestii pentru modul de a trata obstacolele și provocările cotidiene dintr-o perspectivă spirituală.  

În concluzie, orice gen de carte ai alege, vacanța de vară este o ocazie excelentă pentru a te relaxa și a-ți delecta mintea cu o literatură de calitate, pe placul tău.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here