Peste 100 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în acest weekend

0
Imagine ARHIVĂ

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru salvarea victimelor a patru accidente rutiere, stingerea a 12 incendii, îndepărtarea unui roi de gărgăuni, dar și pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 35 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

În perioada 30 iulie – 2 august 2020, cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au executat opt acțiuni, fiind vizate 15 obiective. În urma verificărilor, au fost aplicate 9 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (COVID-19), pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, echipajele operative din cadrul ISU Mehedinți au efectuat 52 de misiuni, 31 dintre acestea pentru decontaminarea a 78 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar alte 21 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii mehedințeni și echipajele SAJ au intervenit pentru acordarea primului ajutor unui număr de șapte persoane, victime ale unor accidente rutiere, patru dintre acestea fiind transportate la spital, după ce au suferit traumatisme minore.

Totodată, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 12 incendii, majoritatea izbucnite la vegetație uscată, dar și la două depozite de furaje și un autoturism. Pompierii au limitat și stins incendiile, care riscau să se extindă la gospodării, o cultură de viță de vie, dar și la o pădure de salcâm.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here