312 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei, aplicate în weekend de polițiștii rutieri vâlceni

0

În acest sfârșit de săptămână, 22 – 24 septembrie 2017, poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Vâlcea au fost prezenţi în trafic, acţionând pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere pe raza județului.

Cu acest prilej, poliţiştii au constatat 8 infracțiuni rutiere și au aplicat 312 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 de lei.

S-a acționat, în special, pe linia respectării regimului legal de viteză, fiind aplicate  186 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale de deplasare pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 28 de permise de conducere, dintre care 12 pentru viteză și au ridicat 9 certificate de înmatriculare.

La Robești, un moped a intrat în coliziune cu un autoturism, iar conducătorul mopedului a fugit de la fața locului

În data de 23 septembrie 2017, în jurul orei 14.00, poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Lăpușata au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Drumul Județean 676 B, pe raza comunei Robești, un moped a intrat în coliziune cu un autoturism, iar conducătorul mopedului a fugit de la fața locului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că șoferul mopedului a fost un tânăr de 19 ani, din comuna Lădești, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Niciunul dintre cei implicați în evenimentul rutier nu au fost răniți.

Pe numele tânărului în cauză a fost deschis un dosar penal.

Mort de beat depistat la volan pe raza comunei Robești

În seara zilei de 22 septembrie 2017, în jurul orei 19.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 69 de ani, din municipiul Sibiu, care conducea un autoturism pe Drumul Național 7, pe raza comunei Robești, având o concentraţie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru prelevarea a două probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

Depistat la volan cu permisul de conducere suspendat

În dimineaţa zilei de 22 septembrie 2017, în jurul orei 09.00, poliţişti din cadrul posturilor de poliție Budești și Golești au oprit în trafic, pe Drumul Național 73 C, pe raza localității Golești, un autoturism, condus de M.M., de 32 de ani.

Fiindu–i solicitate documenele personale și ale autoturismului, tânărul în cauză a motivat că nu are permisul de conducere asupra sa, însă, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta figura în bazele de date cu permisul de conducere suspendat.

Polițiștii au deschis un dosar penal pe numele tânărului, față de acesta efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fără permis de conducere, faptă prevăzută de Codul penal.

 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here