Peste 30 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în ultimele 24 de ore

0
Depozit de rumeguș - strada Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin

Pompierii mehedințeni au efectuat 31 de misiuni, în ultimele 24 de ore, cinci dintre acestea fiind pentru stingerea unor incendii, 16 pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, iar 10 pentru acordarea asistenței medicale de urgență unor persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În cursul zilei de joi, 6 august 2020, cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat trei acțiuni, fiind vizate 10 obiective, dintre care: o piață, patru piscine și cinci terase. În urma verificărilor, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au asigurat 16 misiuni, dintre care 11 pentru decontaminarea a 24 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar alte cinci pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, pompierii au fost solicitați să intervină și pentru stingerea a cinci incendii, care s-au manifestat la un depozit de rumeguș, o macara și vegetație uscată.

Pentru stingerea incendiului, izbucnit la un depozit de rumeguș din cadrul unui combinat de prelucrare a lemnului, situat pe strada Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin, au fost mobilizate cinci echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la rumegușul depozitat într-o hală cu structură metalică, pe o suprafață de circa 1500 mp. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor negative, pompierii au acționat, timp de aproape 4 ore, cu cinci autospeciale cu apă și spumă. Au ars circa 200 de tone rumeguș și un tocător de lemne. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de scântei mecanice.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here