Citate interesante din și despre jocurile video care se aplică în viața reală

0

Cine ar fi crezut în urmă cu aproximativ două decenii că petrecerea timpului liber în fața unor calculatoare, urmărind acțiunile unor personaje pe care le putem controla cu mouse-ul, tastatura sau o consolă se va transforma într-un fenomen cu o mare amploare în realitatea de astăzi? În anii 1970 ar putea fi identificate originile umile ale jocurilor video, când cei interesați obișnuiau să își petreacă timpul în fața aparatelor arcade, până când lipsa jetoanelor le spunea că ar fi nevoie de o pauză. Astăzi nu mai există astfel de limite. Oricine poate juca chiar folosind doar telefoanele mobile. Jocurile video au creat o cultură proprie. Personajele pe care doar puțini oameni le cunoșteau au câștigat brusc un public mai larg, la fel cum și poveștile care stau la bază au devenit cunoscute multor persoane. Am început cu toții să asimilăm multe aspecte din lumea pixelilor și să le permitem să exercite un impact destul de mare asupra vieții de zi cu zi.

Printre toate jocurile video din care putem extrage cuvinte care reflectă lumea în care trăim, există un joc care a inspirat multe citate cu mare impact. Este foarte întâlnit în mediul online în zilele noastre și chiar și celor care nu îl joacă nu le este străin conceptul de ruletă. Dar numai cineva care înțelege cel puțin 50% din probabilitățile sale poate crea un citat cu adevărat plin de sens. Și pentru a putea face o analiză, trebuie să ai în primul rând acces la un joc, ceea ce înseamnă că accesibilitatea este unul dintre factorii care duc la popularitate. Așa cum se întâmplă și în cazul jocurilor video, poți descoperi secretele pe care le are ruleta online, în timp ce concurezi cu persoane pe care nu le-ai întâlnit niciodată, doar stând în fața laptopului. Folosește mouse-ul și tastatura pentru a roti roata, urmărind cum punctajul urmează o linie ascendentă sau descendentă. Asta înseamnă să aduci puțină adrenalină în zona ta de confort. Un citat despre acest joc, care mixează în același context victoria și eșecul, spune că “Două cele mai dificile lucruri de făcut la ruletă este să știi să pleci atunci când câștigi și să știi să pleci atunci când pierzi“, fiind formulat de Richard Grace. Acest lucru se aplică atât de bine în orice sector al vieții, așa că, dacă toți am juca la ruletă cel puțin de câteva ori, am deveni învingători mai buni și încă și mai buni învinși.

Datorită tehnologiei, oricine se poate bucura de tot felul de jocuri oriunde, oricând. Și pentru că astăzi vorbim despre unele dintre cele mai complexe povești și strategii, totul se învârte în jurul unui concept și a unor personaje care ne rămân în memorie datorită unor replici pline de sens, exact ca în filme. Chiar dacă ai experimentat sau nu jocurile de care aparțin aceste replici, cu siguranță au puterea de a-ți rămâne impregnate în minte.

Din Red Dead Redemption, un joc cu o tematică western, putem reține că “Unii copaci înfloresc, alții mor. Unele vite cresc puternice, altele sunt luate de lupi. Unii bărbați se nasc suficient de bogați și destul de fraieri pentru a se bucura de viața lor. Nimic nu este corect.” Protagonistul Kratos din God of War oferă un sfat de care putem ține cont de fiecare dată când avem parte de obstacole în viața profesională și ne dorim să le depășim cu orice preț: “Să nu-ți pară rău; în schimb, fii mai bun.” Tot pe aceeași traiectorie se află și personajul Paarthunax din The Elder Scrolls V: Skyrim, când a adresat întrebarea retorică “Ce este mai bine? Să te naști bun sau să-ți depășești natura malefică prin mari eforturi?” Reflectând asupra acesteia putem ajunge la cele mai profunde explicații, pornind astfel într-o descoperire spirituală.

Multe persoane sunt de părere că nu pot defini fericirea, iar altele încearcă mereu să găsească cea mai bună definiție. Designer-ul jocului Fallout 4 a hotărât să își exprime părerea prin vocea personajului Kellogg, pentru care “Lucrul cel mai important despre fericire este că realizezi că ai avut parte de ea doar după ce a dispărut. Pe moment poți presupune că ești fericit, dar nu crezi în totalitate. Te concentrezi pe lucruri mărunte, pe următorul pas pe care vrei să îl faci și nu pe momentul prezent. Privind înapoi și analizând ceea ce urmează, înțelegi cu adevărat că ai fost de fapt fericit.”

Și poate unul dintre cele mai profunde citate, foarte scurt și la obiect, provine din jocul Assassin’s Creed III: “Inamicul meu este o noțiune, nu o națiune.” Putem reflecta asupra sa gândindu-ne la un inamic din lumea exterioară sau chiar din universul nostru interior.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here