Mehedinți sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu

0

Începând din seara zilei de 25 septembrie 2020, de la ora 23.00, până duminică dimineața, la ora 06.00, județul Mehedinți se află sub atenționarea meteorologică Cod Galben, ce vizează cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului.

Totodată, începând de sâmbătă dimineața, de la ora 9.00, va intra în vigoare o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, valabilă până duminică, la ora 3.00, fiind prognozate ploi abundente, vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice, iar cantitățile de apă ar putea depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.
De asemenea, râul Motru și afluenții săi se vor afla sub atenționare hidrologică Cod Galben.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, recomandăm cetățenilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția și să deconecteze aparatura electrocasnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here