În ultimele 24 de ore, ISU Dolj a gestionat 185 situaţii de urgenţă

0

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 185 situaţii de urgenţă după cum urmează:

  • 26 noiembrie 2020, ora 13:08, Secția Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria unui cetățean din comuna Iz La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta într-un dormitor cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. În urma acestuia a ars mobilierul din dormitor, electrocasnice și documente personale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un  scurtcircuit electric (conductor electric defect).
  • 26 noiembrie 2020, Secția de Pompieri Craiova și Garda de Intervenţie Pompieri Bechet au fost solicitate să intervină la ore diferite cu autospecialele de lucru cu apă și spumă pentru stingerea a două incendiu izbucnite la coşurile de fum ale locuințelor în localitățile Almăj și Bechet. La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau deșeuri nereutilizabile (funingine). Incendiile au fost provocate, cel mai probabil, de scântei (coș de fum necurățat de funingine).
  • 26 noiembrie 2020, ora 19:44, Secția Pompieri Segarcea a fost solicitată să intervină cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, în localitatea Segarcea. La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau plante furajere depozitate pe un teren viran ce aparținea localității. În urma acestuia, au ars aproximativ  1800 baloţi de lucernă, iar cca. 1500 de baloți au fost salvați de flăcările mistuitoare.  Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind focul deschis în spaţii deschise
  • 27 noiembrie 2020, ora 06:23, Detașamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casa ce aparținea unui cetățean din comuna Gherceşti, sat Ungurenii Mici. La sosirea echipajelor de pompieri, ardea casa și mansarda, construite din lemn și cu învelitoare din tablă pe aproximativ 90 mp, fără posibilitate de propagare la vecinătăți. În urma acestuia, a ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 90 mp, mobilierul din 4 dormitoare, aparatura electrocasnică, o centrală electrică,  aproximativ 200 kg materiale textile și lenjerii. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind un scurtcircuit electric (cablu electric neizolat sau cu izolația deteriorată față de materialele combustibile).
  • 23 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

149 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here