COVID-19: Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție pe raza județului Olt

0

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 150 de forţe de ordine, fiind verificate 126 de societăți comerciale, precum şi 72 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 400 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 6.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv nepurtarea măștii de protecție.

Polițiștii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu,  precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here